آمار جالب ثبت اختراع و علامت تجاری در ایران

سرپرست مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه در هر ۵ دقیقه یک پرونده ثبت علامت تجاری تشکیل می شود گفت: هر ۵۰ دقیقه یک پرونده ثبت اختراع و هر ۷۰ دقیقه یک پرونده ثبت طرح صنعتی تشکیل می‌شود. به گزارش تکناک، سیامک اسلامی درباره معیارهای تشخیص اختراع گفت: مالکیت […] نوشته آمار جالب ثبت اختراع و علامت تجاری در ایران اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.

۱۴ آبان , ۱۴۰۳ - 10:00
 0  5
آمار جالب ثبت اختراع و علامت تجاری در ایران

سرپرست مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه در هر ۵ دقیقه یک پرونده ثبت علامت تجاری تشکیل می شود گفت: هر ۵۰ دقیقه یک پرونده ثبت اختراع و هر ۷۰ دقیقه یک پرونده ثبت طرح صنعتی تشکیل می‌شود.

به گزارش تکناک، سیامک اسلامی درباره معیارهای تشخیص اختراع گفت: مالکیت فکری در کشور ما با ثبت علامت تجاری آغاز شده و شامل دو بخش اصلی است: مالکیت صنعتی و مالکیت ادبی و هنری.

وی بیان کرد: بخش اول، یعنی مالکیت صنعتی، قدمتی صدساله در کشور دارد و به دلیل الحاق به معاهدات بین المللی به خوبی پیشرفت کرده است. کشور ما در حوزه مالکیت صنعتی عضو ۹ معاهده بین المللی است، اما در حوزه مالکیت ادبی و هنری هنوز عضو معاهدات بین المللی نیستیم.

سرپرست مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: هر ۵ دقیقه یک پرونده ثبت علامت تجاری، هر ۵۰ دقیقه یک پرونده ثبت اختراع و هر ۷۰ دقیقه یک پرونده ثبت طرح صنعتی در مرکز مالکیت معنوی تشکیل می شود. کلیه پرونده ها به صورت شکلی و ماهوی بررسی و در صورت انطباق با قوانین و مقررات ثبت می شوند.

هر ۵ دقیقه یک پرونده ثبت علامت تجاری، هر ۵۰ دقیقه یک پرونده ثبت اختراع و هر ۷۰ دقیقه یک پرونده ثبت طرح صنعتی در مرکز مالکیت معنوی تشکیل می شود.

سه شرط ابداعات و اختراعات برای ثبت

اسلامی ادامه داد: ابداعات باید سه شرط جدید و بدیع بودن و قابلیت تولید صنعتی را داشته باشند. زمانی که اختراع ثبت می شود و گواهینامه ثبت دریافت می کند، به آن Patent می گوییم. آموزش اولین و مهمترین گام برای گسترش فرهنگ اختراع است و باید روشهای اختراع را ترویج دهیم.

وی با بیان اینکه قانون حمایت از مالکیت صنعتی مصوب ۱۴۰۳ بسیار مهم است، گفت: این قانون ۵ آیین نامه اجرایی دارد که ۳ آیین نامه آن مصوب رئیس قوه قضاییه و ۲ آیین نامه دیگر مصوب هیات وزیران است. ما در حال تدوین اصلی ترین آیین نامه این قانون هستیم و برای این موضوع با دانشگاهها و اتاق بازرگانی ارتباط داریم. این قانون شامل آیین نامه تجاری سازی اختراعات ثبت شده نیز می شود که هدف آن حمایت از تجاری سازی اختراعات با همکاری وزارت صمت و سایر دستگاه های متولی است.

سرپرست مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: تا قبل از ۱۳۸۶ کسی که می خواست در ایران اختراع ثبت کند، کافی بود آگهی اش را در روزنامه رسمی منتشر کند. از سال ۸۶ به بعد ارزیابی ماهوی نیز به آن اضافه شد، اما با توجه به ظرفیت های علم و فناوری این امر به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی واگذار شد.

اسلامی در پایان گفت: اتفاقی که در قانون جدید رخ داده و باید ظرف سه سال به منصه ظهور برسد این است که ارزیابی ماهوی نیز باید توسط مرکز مالکیت معنوی انجام شود؛ بنابراین ما برنامه جذب گسترده برای ارزیابی اختراعات داریم. کار مهم دیگر تاسیس کارگزاری هاست. اکنون ما یک سری مجوزهای نظارت در حوزه مالکیت فکری اعطا کرده ایم که در حوزه اختراع، مقدمات پرونده را آماده کنند. فرضا یک نفر مخترع است ولی شاید نتواند خوب صحبت کند و نمی تواند ایده اش را به خوبی روی کاغذ بیاورد؛ در اینجا کارگزاری ها به آماده سازی یک پرونده خوب کمک می کنند.منبع:ایسنا

نوشته آمار جالب ثبت اختراع و علامت تجاری در ایران اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow