تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری شگفت‌انگیز از کهکشان Sombrero ارائه داد

تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) با قدرت بی‌نظیر خود، این بار به سراغ کهکشان Sombrero galaxy (Messier 104 یا M104) رفته و تصویری خیره‌کننده از آن تهیه کرده است. این تصویر جدید، درک ما از این کهکشان مارپیچی زیبا را به کلی دگرگون کرده است. به گزارش سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، با استفاده […] منبع خبر تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری شگفت‌انگیز از کهکشان Sombrero ارائه داد پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

۰۶ آذر , ۱۴۰۳ - 18:00
 0  4
تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری شگفت‌انگیز از کهکشان Sombrero ارائه داد

تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) با قدرت بی‌نظیر خود، این بار به سراغ کهکشان Sombrero galaxy (Messier 104 یا M104) رفته و تصویری خیره‌کننده از آن تهیه کرده است. این تصویر جدید، درک ما از این کهکشان مارپیچی زیبا را به کلی دگرگون کرده است.

به گزارش سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، با استفاده از ابزار میان‌فروسرخ پیشرفته‌ی JWST، دانشمندان توانسته‌اند به اعماق کهکشان Sombrero  نفوذ کنند. برخلاف تصاویری که قبلاً از این کهکشان با استفاده از نور مرئی گرفته شده بود و آن را به شکل یک کلاه سومی نشان می‌داد، تصاویر جدید JWST، کهکشان را به شکل یک هدف تیراندازی با یک هسته مرکزی درخشان نشان می‌دهد. این هسته درخشان در واقع یک سیاه‌چاله کلان‌جرم است که نیروی گرانشی بسیار قدرتمندی دارد.

به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، تصاویر با وضوح بالای JWST، جزئیات بی‌نظیری از حلقه‌ی بیرونی کهکشان Sombrero را آشکار کرده است. این حلقه که در تصاویر قبلی صاف و یکنواخت به نظر می‌رسید، در تصاویر جدید به صورت توده‌های پیچیده‌ای از غبار دیده می‌شود. این توده‌های غبار حاوی مولکول‌های آلی پیچیده‌ای هستند که نشان‌دهنده‌ی وجود مناطق ستاره‌زایی فعال در این ناحیه است.

با مقایسه‌ی میزان ستاره‌زایی در کهکشان Sombrero با کهکشان‌های دیگر، دانشمندان دریافتند که این کهکشان نسبت به کهکشان‌های دیگر مانند راه شیری و کهکشان سیگار، میزان ستاره‌زایی بسیار کمتری دارد. به عبارت دیگر، ستارگان جدید با سرعت کمتری در این کهکشان شکل می‌گیرند.

علاوه بر جزئیات دقیق از کهکشان Sombrero، تصاویر JWST همچنین تعداد زیادی کهکشان دیگر را در پس‌زمینه نشان می‌دهد که هر کدام شکل و رنگی متفاوت دارند. دانشمندان در حال مطالعه‌ی این کهکشان‌ها هستند تا فاصله‌ی آن‌ها را از زمین تعیین کنند.

کهکشان Sombrero حدود 30 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی سنبله قرار گرفته است. این فاصله‌ی بسیار زیاد نشان می‌دهد که نور این کهکشان میلیون‌ها سال طول کشیده است تا به زمین برسد و ما بتوانیم آن را مشاهده کنیم. کشف‌های جدید JWST در مورد کهکشان Sombrero تنها بخشی از دستاوردهای این تلسکوپ قدرتمند است. JWST در ماه‌های اخیر موفق به کشف دورترین کهکشان شناخته شده و همچنین ارائه تصاویر بی‌نظیری از سیاره اورانوس شده است. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.

منبع خبر تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویری شگفت‌انگیز از کهکشان Sombrero ارائه داد پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow