ثبت نمایی بیسابقه از خورشید با فضاپیمای سولار اوربیتر
فضاپیمای سولار اوربیتر، مأموریت مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا، به تازگی تصاویری شگفتانگیز از خورشید ارسال کرده است که جزئیات بیسابقهای از دیسک کامل آن را در نور مرئی نشان میدهد. به گزارش تکناک، دستگاه تصویربرداری PHI این فضاپیما مسئول بررسی سطح خورشید است، که به آن فوتوسفر گفته میشود. این دستگاه با گرفتن […] نوشته ثبت نمایی بیسابقه از خورشید با فضاپیمای سولار اوربیتر اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
فضاپیمای سولار اوربیتر، مأموریت مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا، به تازگی تصاویری شگفتانگیز از خورشید ارسال کرده است که جزئیات بیسابقهای از دیسک کامل آن را در نور مرئی نشان میدهد.
به گزارش تکناک، دستگاه تصویربرداری PHI این فضاپیما مسئول بررسی سطح خورشید است، که به آن فوتوسفر گفته میشود. این دستگاه با گرفتن تصاویر و اندازهگیری میدان مغناطیسی و حرکت سطح خورشید، این کار را انجام میدهد.
علاوه بر این، محققان از دستگاه دیگری به نام EUI نیز برای گرفتن تصاویر از جو خورشید استفاده کردند، جایی که فعالیتهای هیجانانگیزتری از خورشید دیده میشود.
تصاویر در تاریخ 22 مارس 2023، در فاصلهای کمتر از 74 میلیون کیلومتر (46 میلیون مایل) از خورشید گرفته شدهاند. از آنجایی که خورشید بزرگ است، ابزارها باید چندین تصویر بگیرند که سپس به هم چسبانده میشوند.
هر تصویر از 25 عکس تشکیل شده و قطر خورشید در هر نقشه حدود 8000 پیکسل است، که جزئیات زیادی از جمله اطلاعات مربوط به مغناطیس خورشید را آشکار میکند.
دانل مولر، دانشمند پروژه سولار اوربیتر، در بیانیهای گفت: «میدان مغناطیسی خورشید نقش مهمی در درک رفتار این ستاره از کوچکترین تا بزرگترین مقیاسها دارد. نقشههای جدید با دقت بالا که توسط دستگاه PHI فضاپیمای سولار اوربیتر تهیه شدهاند، جزئیات زیبای میدان مغناطیسی سطح خورشید و جریانهای آن را نشان میدهند. همچنین این نقشهها برای مطالعه میدان مغناطیسی در جو داغ خورشید، که دستگاه EUI تصاویر آن را تهیه میکند، بسیار مهم هستند.»
تصاویر دستگاه PHI نشان میدهند که پلاسمای داغ و جوشان خورشید چگونه گرانولهای خورشیدی را ایجاد میکند. این گرانولها سلولهای همرفتی پلاسمای داغی هستند که از عمق خورشید میآیند.
حرکت این پلاسمای داغ در نقشه تاکوگرام نیز قابل مشاهده است، که سرعت سطح خورشید را نشان میدهد. به طور کلی، پلاسمای خورشید به دور خود میچرخد، اما در اطراف لکههای خورشیدی از سطح خورشید بیرون رانده میشود.
لکههای خورشیدی نقاطی روی سطح خورشید هستند که نسبت به بقیه قسمتها خنکتر هستند. این لکهها با میدانهای مغناطیسی قوی ارتباط دارند و باعث ایجاد الگوهای پیچیدهای از پلاسما در جو بالایی خورشید میشوند که در تصاویر دستگاه EUI قابل مشاهده است.
این تصاویر ادامهای از نمای قبلی خورشید هستند که توسط فضاپیمای سولار اوربیتر گرفته شدهاند. امیدوار هستیم امسال تصاویر بیشتری منتشر شود، چرا که خورشید در اوج فعالیت خود قرار دارد و سولار اوربیتر یکی از مأموریتهای جدیدی است که جزئیات بیشتری از اتفاقات این دوره را نشان میدهد.
نوشته ثبت نمایی بیسابقه از خورشید با فضاپیمای سولار اوربیتر اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟