استفاده پژوهشگران چینی از هوش مصنوعی عمومی متا برای اهداف نظامی
پژوهشگران چینی از ابزارهای هوش مصنوعی متنباز شرکت متا برای توسعه مدلهایی با کاربردهای نظامی استفاده کردهاند. به گزارش تکناک، برخی مؤسسههای برجسته چینی مرتبط با ارتش آزادیبخش خلق (PLA) ابزاری مبتنیبر هوش مصنوعی با کاربردهای نظامی ساختهاند. این ابزار با استفاده از مدل بزرگ زبان متا به نام Llama و دسترسی عمومی به این […] نوشته استفاده پژوهشگران چینی از هوش مصنوعی عمومی متا برای اهداف نظامی اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
پژوهشگران چینی از ابزارهای هوش مصنوعی متنباز شرکت متا برای توسعه مدلهایی با کاربردهای نظامی استفاده کردهاند.
به گزارش تکناک، برخی مؤسسههای برجسته چینی مرتبط با ارتش آزادیبخش خلق (PLA) ابزاری مبتنیبر هوش مصنوعی با کاربردهای نظامی ساختهاند. این ابزار با استفاده از مدل بزرگ زبان متا به نام Llama و دسترسی عمومی به این مدل توسعه یافته است. طبق بررسی رویترز از مقالهای پژوهشی که در ژوئن منتشر شده، شش پژوهشگر چینی از سه مؤسسه در این مقاله اشاره کردهاند که از نسخه اولیه Llama بهعنوان پایهای برای توسعه مدلی به نام ChatBIT بهره بردهاند.
به گفته پژوهشگران، این ابزار هوش مصنوعی با استفاده از Llama 2 13B و افزودن پارامترهای ویژهای برای جمعآوری و پردازش اطلاعات ساخته شده است تا دادههای دقیقی برای تصمیمگیریهای عملیاتی در اختیار کاربران قرار دهد. در این مقاله، آمده است که ChatBIT برای مکالمه و پاسخ به پرسشهای مرتبط با حوزه نظامی بهینهسازی شده است.
همچنین، مقاله بیان میکند ChatBIT در مقایسه با برخی از دیگر مدلهای هوش مصنوعی که حدود ۹۰ درصد کارایی GPT-4 را دارند، عملکرد بهتری ارائه کرده است. بااینحال، پژوهشگران توضیح ندادهاند که چگونه عملکرد این مدل را ارزیابی کرده یا آن را در جایی بهکار گرفتهاند.
به نقل از نئووین، هرچند قابلیتهای دقیق ChatBIT هنوز نامشخص است، پژوهشگران به این نکته اشاره کردهاند که این مدل، تنها شامل ۱۰۰,۰۰۰ رکورد مکالمه نظامی است؛ حجمی که در مقایسه با سایر مدلهای بزرگ زبان بهمراتب کمتر است. ژوئل پینئو، معاون پژوهش هوش مصنوعی در متا، دراینباره گفته است:
این حجم داده در مقایسه با بسیاری از این مدلها که با تریلیونها توکن آموزش دیدهاند، بسیار ناچیز است. بنابراین، برایم سؤال است که این مدلها دقیقاً چه قابلیتهای متفاوتی ارائه میدهند.
سخنگوی متا نیز اظهار کرده است که چین با سرمایهگذاریهای تریلیوندلاری در تلاش است تا در رقابت هوش مصنوعی از ایالات متحده پیشی بگیرد و این حوزه هماکنون عرصه رقابت جهانی شده است. او نقش مدل منبعباز آمریکایی را بیاهمیت خوانده و تأکید کرده است که این مدل قدیمی در این رقابت تأثیر چندانی نمیگذارد.
متا بر دسترسی آزاد به مدلهای هوش مصنوعی خود تأکید، اما برخی محدودیتها برای استفاده از آن وضع کرده است. بهعنوان نمونه، سرویسهایی با بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر به مجوز نیاز دارند و این شرکت استفاده از مدلهای خود را برای کاربردهای نظامی، جنگ، صنایع هستهای یا جاسوسی محدود کرده است.
باوجوداین، عمومیبودن مدلهای متا اجرای این قوانین را دشوارتر میکند. مالی مونتگومری، مدیر سیاستگذاری عمومی متا، به رویترز گفته است که هرگونه استفاده ارتش آزادیبخش خلق از مدلهای متا غیرمجاز و برخلاف سیاستهای استفاده پذیرفتنی شرکت است.
نوشته استفاده پژوهشگران چینی از هوش مصنوعی عمومی متا برای اهداف نظامی اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟