نجات معجزهآسای فضاپیمای Parker Solar Probe پس از نزدیکی به خورشید
فضاپیمای Parker Solar Probe پس از نزدیک شدن به خورشید، سالم است و به زمین دادههای جدید ارسال کرد. به گزارش تکناک، فضاپیمای Parker Solar Probe در تاریخ 24 دسامبر 2024، به فاصله رکوردی 3.8 میلیون مایل (6.1 میلیون کیلومتر) از سطح خورشید رسید. از زمان پرتاب این فضاپیما در سال 2018، با استفاده از […] نوشته نجات معجزهآسای فضاپیمای Parker Solar Probe پس از نزدیکی به خورشید اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
فضاپیمای Parker Solar Probe پس از نزدیک شدن به خورشید، سالم است و به زمین دادههای جدید ارسال کرد.
به گزارش تکناک، فضاپیمای Parker Solar Probe در تاریخ 24 دسامبر 2024، به فاصله رکوردی 3.8 میلیون مایل (6.1 میلیون کیلومتر) از سطح خورشید رسید.
از زمان پرتاب این فضاپیما در سال 2018، با استفاده از پروازهای نزدیک به سیاره زهره و انجام مانورهای گرانشی، مسیر آن به تدریج به سمت خورشید تغییر کرده است.
این فضاپیمای رباتیک با آخرین پرواز نزدیک به سیاره زهره در نوامبر 2024، اکنون در مداری قرار دارد که نزدیکترین فاصله به خورشید است، علاوه بر این سریعترین فضاپیمای ساختهشده نیز به حساب میآید.
این فضاپیما در حال حاضر با سرعت 430,000 مایل در ساعت (692,000 کیلومتر در ساعت) حرکت میکند.
هدف این مأموریت تحقیقاتی، کشف اطلاعات جدید در مورد ماهیت خورشید و چگونگی عملکرد آن است. از آنجا که فضاپیمای Parker Solar Probe به نزدیکی جو خورشید وارد شده، توانسته است به بررسی قسمتهای بالایی جو خورشید، یا همان تاج خورشیدی بپردازد.
این ناحیه، محیطی بسیار نامساعد است که دمای آن به بیش از یک میلیون درجه فارنهایت (555,000 درجه سلسیوس) میرسد. اگر این منطقه بهجای خلأ سخت، دارای یک ماده بود، فضاپیما به سرعت ذوب میشد.
با وجود این، به لطف سپر فوم کربنی، که میتواند دماهایی به اندازه 2,600 درجه فارنهایت (1,400 درجه سلسیوس) را تحمل کند، این فضاپیما جان سالم به در برده است.
سپر این فضاپیما به طور مؤثر از آن در برابر دمای شدید خورشید محافظت میکند و در سایه آن، فضاپیما و ابزارهای آن در دمای معمولی باقی میمانند.
با وجود این، در حین برخورد فضاپیما با تاج خورشیدی، شرایط به قدری دشوار بود که ارتباطات با زمین مختل شد. در این وضعیت، پلاسمای خورشیدی سیگنالها را مسدود کرد.
هرچند در شب 26 دسامبر، سیگنال جدیدی از فضاپیما دریافت شد، که نشان میداد سیستمهای آن به طور صحیح و کامل در حال فعالیت هستند.
در تاریخ 1 ژانویه 2024، فضاپیمای Parker Solar Probe از خورشید فاصله گرفت و توانست دادههای واضحتری ارسال کند. به زودی گزارش کامل و دقیق این برخورد برای تحلیل بیشتر به زمین ارسال خواهد شد.
این ارسال دادهها به مهندسان ناسا امکان داد که تأیید کنند فضاپیما همچنان در شرایط مناسبی قرار دارد و آماده است تا مأموریتهای بعدی خود را ادامه دهد.
این مأموریت شامل چهار برخورد نزدیک دیگر با خورشید در سال جاری است. پس از اتمام این مأموریتها، فضاپیما تا زمانی که سوخت آن تمام نشود، به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
پس از اتمام سوخت، فضاپیما به طور خودکار دستور خواهد گرفت تا خود را بهگونهای بچرخاند که به خورشید رو کند و در نتیجه به طور خودکار نابود شود.
نور راوافی، دانشمند پروژه فضاپیمای Parker Solar Probe در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز (APL) در این باره گفت: «فضاپیمای Parker Solar Probe در یکی از سختترین محیطهای فضا قرار گرفته و فراتر از تمام انتظارات عمل کرده است. این مأموریت به آغاز یک دوره طلایی جدید در کاوشهای فضایی تبدیل شده است و ما را بیش از پیش به کشف عمیقترین و پایدارترین اسرار خورشید نزدیک میکند.»
نوشته نجات معجزهآسای فضاپیمای Parker Solar Probe پس از نزدیکی به خورشید اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟