نمایش نوآوریهای رباتیک چین پیش از بازیهای جهانی ۲۰۲۵
شهر چنگدو در چین، پیشرفتها و نوآوریهای رباتیکی خود را پیش از میزبانی بازیهای جهانی ۲۰۲۵ به نمایش گذاشته است. به گزارش تکناک، شهرداری چنگدو در استان سیچوان، واقع در جنوب غربی چین، به تازگی هفت ربات انساننما را معرفی کرد، که نشاندهنده پیشرفتهای این شهر در زمینه رباتیک است. بازیهای جهانی ۲۰۲۵ (World Games […] نوشته نمایش نوآوریهای رباتیک چین پیش از بازیهای جهانی ۲۰۲۵ اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
شهر چنگدو در چین، پیشرفتها و نوآوریهای رباتیکی خود را پیش از میزبانی بازیهای جهانی ۲۰۲۵ به نمایش گذاشته است.
به گزارش تکناک، شهرداری چنگدو در استان سیچوان، واقع در جنوب غربی چین، به تازگی هفت ربات انساننما را معرفی کرد، که نشاندهنده پیشرفتهای این شهر در زمینه رباتیک است.
بازیهای جهانی ۲۰۲۵ (World Games 2025)، که اغلب با نام چنگدو ۲۰۲۵ شناخته میشوند، دوازدهمین دوره بازیهای جهانی است و رشتههای ورزشی در آن شرکت میکنند که در بازیهای المپیک به رقابت نمیپردازند. انتظار میرود که این رویداد از ۷ تا ۱۷ آگوست ۲۰۲۵ در چنگدو چین برگزار شود.
به گزارش خبرگزاریهای چین، این رباتها که توسط مرکز نوآوری رباتهای انساننمای چنگدو (CHRIC) توسعه یافتهاند، شامل یک مدل مفهومی و شش نمونه اولیه هستند.
این رباتها نقشهای مهمی در این رویداد ایفا خواهند کرد، که از جمله آن میتوان به مشعلرسانی، نمایشهای ورزشی، پذیرایی و خدمات فروش اشاره کرد.
شهر چنگدو که آماده میشود میزبان این رویداد بزرگ جهانی در سال ۲۰۲۵ باشد، با این پیشرفتهای هیجانانگیز، جهشی بزرگ در توسعه فناوری رباتیک داشته است.
در نوامبر گذشته، تیانگونگ، نخستین ربات انساننمای تمامبرقی با عملکرد دویدن در جهان، که توسط مرکز نوآوری ربات انساننمای پکن ساخته شده بود، به صورت متن باز معرفی شد تا توسعه و استفاده روزمره از آن تقویت گردد.
پیشرفت چین در نوآوریهای رباتیک نسل جدید
رباتهای انساننما با هدف نشان دادن پیشرفتهای قابل توجه در فناوری رباتیک طراحی شدهاند. به نقل از مرکز نوآوری رباتهای انساننمای چنگدو، برخلاف رباتهای سنتی که تنها از دستورات پیشبرنامهریزی شده پیروی میکردند، تمرکز این پروژه جدید بر مغز رباتها بوده است تا تواناییهای پیشرفتهای در تفکر، درک و استدلال داشته باشند.
هونگهو، اولین ربات انساننمای بومی چنگدو، با مغز پیشرفتهای که میتواند درک، استدلال و انجام کارهای پیچیده را به عهده بگیرد، تولید شده است.
این ربات با استفاده از یک مدل استنتاج سریع چینی، قادر است به سرعت مسیرهای وظیفه را سازماندهی کند، معنای انتزاعی را تجزیه و تحلیل نماید و ورودیهای خارجی چندبعدی را درک کند.
یکی دیگر از نمونههای جالب، کونکا-۱ است که یک ربات انساننمای نسل دو با یک بازو و چرخ میباشد. این ربات سبکترین ربات انساننما در جهان است و فقط ۲۵ کیلوگرم وزن دارد.
کونکا-۱ برای تطبیقپذیری و کارکرد طولانی طراحی شده است و میتواند تا هشت ساعت کار کند. نسبت بار به وزن آن ۰.۲۲ است، که پنج برابر بیشتر از استانداردهای معمول در صنعت میباشد.
ویژگیهای پیشرفته کونکا-۱ شامل کنترل خودکار اندامها، استنتاج فرایند وظیفه، مشاهده محیطی و شناسایی نیت وظیفه است. ویدیوهای این ربات نشان داد که این ربات به چه میزان میتواند به راحتی در محیطهای خانگی جای گیرد و درخواستهای خاصی مانند: آوردن اشیا را بر اساس آگاهی از زمینه انجام دهد.
رهبری در توسعه
تیم توسعه این رباتها به شدت بر پیشرفت فناوری مغز رباتها تمرکز کرده است و بیش از ۳۰ دستاورد جهانی در سال جاری به دست آوردهاند.
از جمله این دستاوردها، توسعه اولین سیستم اجرایی وظیفه چندگانه در کشور است، که هدف آن بهبود توانمندیهای ذهنی و عملکردی رباتها میباشد.
بر اساس پیشبینیها، بازار رباتهای انساننما در چین در سال ۲۰۲۴ به ارزش ۲.۷۶ میلیارد یوان (معادل ۳۷ میلیون دلار) خواهد رسید و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۹ این مبلغ به ۷۵ میلیارد یوان (معادل ۱.۰۲ میلیارد دلار) افزایش یابد. این رشد نشاندهنده ۳۲.۷ درصد از بازار جهانی رباتها است.
رباتهای جدید به منظور ارائه راهحلهای نوآورانه برای کاربردهای مختلف، از تولیدات صنعتی گرفته تا بهبود زندگی روزمره طراحی شدهاند، که این موضوع آغازگر عصر جدیدی در رباتیک هوشمند است.
چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ تولید انبوه این رباتهای پیشرفته را آغاز کند و پیشبینی میشود که این رباتها تا سال ۲۰۲۷ قادر به تفکر، یادگیری و خلق باشند.
طبق گزارشها، ۱۱۰ شرکت رباتیک در منطقه توسعه اقتصادی و فناوری پکن فعال هستند، که یک زنجیره کامل صنعتی برای اجزا، ماشینآلات و کاربردها را پشتیبانی میکنند.
مرکز نوآوری ربات انساننمای پکن که بر ایجاد پلتفرمهای سختافزاری و نرمافزاری تمرکز دارد و مسائل مربوط به سیستمهای عامل متن باز را مورد توجه قرار میدهد، محور اصلی این تلاشها است.
علاوه بر این، شرکتهای خصوصی مانند: Unitree و UBtech Robotics با رباتهای مفهومی خلاقانه خود در حال گسترش این حوزه هستند، که نشاندهنده رشد انفجاری این صنعت است.
این ابتکارات نشانگر تعهد چین به توسعه یک صنعت قوی از رباتهای انساننما، پیشبرد نوآوریهای فناورانه و قرار گرفتن در خط مقدم توسعه جهانی رباتیک است.
نوشته نمایش نوآوریهای رباتیک چین پیش از بازیهای جهانی ۲۰۲۵ اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟