احتمال قاچاق کارت‌های گرافیک هوش مصنوعی انویدیا از سنگاپور به‌واسطه دیپ‌سیک

ایالات متحده آمریکا در حال تحقیق است که آیا دیپ‌سیک به‌طور غیرقانونی کارت‌های گرافیکی هوش مصنوعی انویدیا را ازطریق سنگاپور قاچاق کرده است یا خیر. به گزارش تک‌ناک، دولت آمریکا در حال بررسی این موضوع است که آیا شرکت دیپ‌سیک به‌طور غیرقانونی از‌طریق سنگاپور کارت‌های گرافیک هوش مصنوعی انویدیا را برای استفاده در پروژه‌های هوش […] نوشته احتمال قاچاق کارت‌های گرافیک هوش مصنوعی انویدیا از سنگاپور به‌واسطه دیپ‌سیک اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۴ بهمن , ۱۴۰۳ - 00:00
 0  2
احتمال قاچاق کارت‌های گرافیک هوش مصنوعی انویدیا از سنگاپور به‌واسطه دیپ‌سیک

ایالات متحده آمریکا در حال تحقیق است که آیا دیپ‌سیک به‌طور غیرقانونی کارت‌های گرافیکی هوش مصنوعی انویدیا را ازطریق سنگاپور قاچاق کرده است یا خیر.

به گزارش تک‌ناک، دولت آمریکا در حال بررسی این موضوع است که آیا شرکت دیپ‌سیک به‌طور غیرقانونی از‌طریق سنگاپور کارت‌های گرافیک هوش مصنوعی انویدیا را برای استفاده در پروژه‌های هوش مصنوعی خود قاچاق کرده است یا خیر.

تامزهاردور می‌نویسد که این تحقیقات پس‌از آن آغاز شد که نگرانی‌ها درباره استفاده دیپ‌سیک از کارت‌های گرافیک پیشرفته انویدیا، به‌ویژه H800 افزایش یافت که تحت محدودیت‌های صادراتی ایالات متحده قرار دارند.

طبق گزارش‌ها، سهم سنگاپور از درآمد جهانی انویدیا در دو سال گذشته از ۹ به ۲۲ درصد افزایش یافته است که این موضوع به نگرانی‌ها دامن زده و گمانه‌زنی‌ها را درباره نقش سنگاپور در دورزدن محدودیت‌های صادراتی ایالات متحده به چین تقویت کرده است. این افزایش چشمگیر درآمد از سنگاپور هم‌زمان با افزایش فشارهای بین‌المللی برای اعمال محدودیت‌های بیشتر بر صادرات تراشه‌ها به چین بوده است.

دیپ‌سیک هنوز مشخص نکرده است که دقیقاً از کدام سخت‌افزار برای آموزش مدل هوش مصنوعی R1 استفاده کرده است. این شرکت پیش‌از این اعلام کرده بود که برای آموزش مدل V3 خود، از ۲,۰۴۸ کارت گرافیک H800 در مدت دو ماه استفاده کرده است. در مقابل، شرکت متا برای آموزش مدل Llama 3 خود که ۴۰۵ میلیارد پارامتر دارد، از ۳۰/۸ میلیون ساعت پردازش گرافیکی استفاده کرده است که به‌مراتب بیشتر از منابع مصرفی دیپ‌سیک بوده است.

این تفاوت‌های چشمگیر در مصرف منابع محاسباتی گمانه‌زنی‌هایی را مبنی‌بر استفاده دیپ‌سیک از کارت‌های گرافیک انویدیا که درگیر محدودیت‌های صادراتی هستند، برانگیخته است. این درحالی است که مقام‌های ایالات متحده، ازجمله FBI و کاخ‌سفید، در حال تحقیق در این زمینه هستند که آیا دیپ‌سیک با استفاده از واسطه‌های مستقر در سنگاپور توانسته است این تراشه‌ها را به چین ارسال کند یا خیر.

در همین حال، شرکت انویدیا تأکید می‌کند که تمامی فعالیت‌های تجاری خود را طبق قوانین ایالات متحده انجام می‌دهد و همه صادرات آن با رعایت الزامات قانونی صورت گرفته است. این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرده است که تمامی فروش‌ها براساس مکان‌های صورت‌حساب گزارش می‌شود و این مکان‌ها لزوماً نشان‌دهنده محل نهایی استفاده از محصولات نیستند. انویدیا تأکید کرده است که بسیاری از مشتریان این شرکت در سنگاپور نهادهای تجاری دارند که از این محصولات برای ارسال به کشورهای غربی استفاده می‌کنند.

تحقیقات در مورد دیپ‌سیک و ارتباط آن با سنگاپور

در پی این رویدادها، نمایندگان کنگره ایالات متحده ازجمله جان مولنار و راجا کریشنا مورتی خواستار اعمال تدابیر سخت‌گیرانه‌تر برای نظارت بر صادرات کارت‌های گرافیک به سنگاپور شدند. آن‌ها بر این باورند که سنگاپور می‌تواند به‌عنوان راه‌حل قانونی برای دسترسی چین به کارت‌های گرافیک پیشرفته انویدیا عمل کند.

در عین حال، سنگاپور در‌حال‌حاضر ۲۲ درصد از درآمد انویدیا را تشکیل می‌دهد و این موضوع نگرانی‌هایی را درباره نحوه استفاده چین از این تراشه‌ها برانگیخته است. این افزایش سهم سنگاپور در درآمد انویدیا پس‌از اعمال محدودیت‌های گسترده بر صادرات تراشه‌های پیشرفته به چین در سال‌های اخیر رخ داده است.

هاوارد لوتنیک، گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای رهبری وزارت بازرگانی ایالات متحده، نیز در جلسه تأسیس خود ادعا کرده است که دیپ‌سیک توانسته از محدودیت‌های تجاری ایالات متحده فرار کند. او تأکید کرد که چین باید از سخت‌افزار آمریکایی به‌صورت قانونی استفاده کند و درصورت تأسیس، موضع سختی در برابر محدودیت‌های فروش تراشه‌ها خواهد گرفت.

در‌مجموع، تحقیقات درباره دیپ‌سیک و ارتباط آن با سنگاپور همچنان ادامه دارد و ممکن است تغییرات مهمی در سیاست‌های صادراتی ایالات متحده به‌ویژه در‌زمینه تراشه‌های پیشرفته به‌همراه داشته باشد.

نوشته احتمال قاچاق کارت‌های گرافیک هوش مصنوعی انویدیا از سنگاپور به‌واسطه دیپ‌سیک اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow