مردم همچنان پس از کرونا به دانشمندان اعتماد دارند

یک مطالعه بزرگ بین‌المللی با شرکت بیش از 71,000 نفر از 68 کشور نشان می‌دهد که مردم همچنان پس از کرونا به دانشمندان اعتماد زیادی دارند. به گزارش تک‌ناک، این نظرسنجی به رهبری دانشگاه هاروارد انجام شده و نشان‌دهنده تمایل مردم به افزایش مشارکت دانشمندان در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و اجتماعی است. همچنین این مطالعه بر […] نوشته مردم همچنان پس از کرونا به دانشمندان اعتماد دارند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۰۲ بهمن , ۱۴۰۳ - 21:00
 0  5
مردم همچنان پس از کرونا به دانشمندان اعتماد دارند

یک مطالعه بزرگ بین‌المللی با شرکت بیش از 71,000 نفر از 68 کشور نشان می‌دهد که مردم همچنان پس از کرونا به دانشمندان اعتماد زیادی دارند.

به گزارش تک‌ناک، این نظرسنجی به رهبری دانشگاه هاروارد انجام شده و نشان‌دهنده تمایل مردم به افزایش مشارکت دانشمندان در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و اجتماعی است. همچنین این مطالعه بر اعتماد بالای عمومی و تفاوت‌های منطقه‌ای در اعتماد و انتظارات تأکید دارد.

اعتماد جهانی به علم

این تحقیق 20 ژانویه در مجله Nature Human Behaviour منتشر شده و توسط کنسرسیوم TISP به رهبری دکتر ویکتوریا کولونا از دانشگاه هاروارد و ETH زوریخ و دکتر نیلز جی. مده از دانشگاه زوریخ انجام شده است.

این مطالعه شامل 241 پژوهشگر از 169 مؤسسه در سراسر جهان، از جمله دانشگاه باث بوده است. با مجموع 71,922 شرکت‌کننده از جمله 2,008 نفر از بریتانیا، این تحقیق جامع‌ترین بررسی جهانی از اعتماد عمومی به دانشمندان پس از همه‌گیری ویروس کرونا است.

یافته‌های کلیدی تحقیق درباره اعتماد به دانشمندان

  • اعتماد گسترده:  این مطالعه نشان داد که در 68 کشور، اکثریت مردم به دانشمندان اعتماد به نسبت بالایی دارند. اکثریت نیز معتقد هستند که دانشمندان، شایسته (78 درصد)، صادق (57 درصد) و نگران رفاه مردم (56 درصد) هستند.
  • تمایل به مشارکت دانشمندان: اکثر مردم معتقد هستند که دانشمندان باید علم را با دیگران به اشتراک بگذارند (83 درصد). تنها چند نفر (23 درصد) فکر می‌کنند که دانشمندان نباید از سیاست‌های خاصی حمایت کنند. بیشتر افراد (52 درصد) هم اعتقاد دارند که دانشمندان باید بیشتر در تصمیم‌گیری‌های سیاسی مشارکت داشته باشند.

رتبه‌بندی جهانی

  • بیشترین اعتماد: مصر در صدر لیست قرار دارد، پس از آن هند، نیجریه، کنیا و استرالیا قرار دارند.
  • در میانه لیست: بریتانیا در رتبه 15 قرار دارد، که سه رتبه پایین‌تر از ایالات متحده است، اما بالاتر از کانادا (رتبه 17) و سوئد (رتبه 20) می‌باشد.
  • کمترین اعتماد: در پایین‌ترین رتبه، آلبانی در جایگاه 68 قرار دارد، پس از آن قزاقستان (67)، بولیوی (66)، روسیه (65) و اتیوپی (64) قرار دارند.
اعتماد عمومی به دانشمندان پس از کرونا همچنان بالا است

بینش‌های جامع از مطالعه

دکتر الناورا آلابریسه از دانشگاه باث پاسخ‌های بریتانیا را جمع‌آوری کرده است. او گفت: «بریتانیایی‌ها اعتماد بالایی به علم دارند و این کشور نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی مثل دانمارک، آلمان، سوئد و بلژیک در رتبه‌بندی بالاتری قرار دارد. اعتماد به دانشمندان در میان زنان، افراد مسن‌تر و کسانی که تحصیلات بیشتری دارند، بیشتر است.»

وی تصریح کرد: «جالب اینجا است که گرایش سیاسی محافظه‌کارانه در آمریکای شمالی و بخش‌هایی از اروپا اغلب با اعتماد کمتر به علم همراه است. اما این الگو در سطح جهانی صادق نیست و به نظر می‌رسد که رهبری سیاسی می‌تواند بر چنین نگرش‌هایی در مناطق مختلف تأثیر بگذارد.»

دکتر ویکتوریا کولونا از دانشگاه هاروارد و ETH زوریخ نیز بیان کرد: «نتایج ما نشان می‌دهند که بیشتر مردم در بیشتر کشورهای جهان به دانشمندان اعتماد دارند و می‌خواهند که آنها نقش فعال‌تری در جامعه و سیاست‌گذاری ایفا کنند.»

دکتر نیلز جی. مده از دانشگاه زوریخ تأکید کرد: «این مطالعه جامع‌ترین بررسی از وضعیت اعتماد به دانشمندان پس از همه‌گیری ویروس کرونا است، که انتظارات جامعه از مشارکت آنها در سیاست‌گذاری و نظرات عمومی در مورد اولویت‌های تحقیقاتی را نشان می‌دهد.»

چالش‌ها و نگرانی‌ها درباره اعتماد به دانشمندان

یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که در این مورد یک سری نگرانی‌ها وجود دارد. کمتر از نیمی از شرکت‌کنندگان (42 درصد) بر این باور هستند که دانشمندان به دیدگاه‌های دیگران توجه می‌کنند.

همچنین بسیاری از افراد احساس می‌کنند که اولویت‌های علمی همیشه با اولویت‌های آنها هماهنگ نیست. شرکت‌کنندگان ترجیح می‌دهند که تحقیقات، بیشتر بر بهبود سلامت عمومی، حل مشکلات انرژی و کاهش فقر تمرکز کند.

تحقیقات در زمینه توسعه فناوری‌های دفاعی و نظامی از اولویت کمتری برخوردار است. در واقع، شرکت‌کنندگان معتقد هستند که علم بیشتر از حد نیاز، بر توسعه فناوری‌های دفاعی و نظامی تمرکز دارد.

توصیه‌ها و اقدامات آینده

گروه پژوهشی پیشنهاد می‌کند که دانشمندان باید این نتایج را جدی بگیرند و راه‌هایی برای پذیرفتن بازخورد مردم و گفت‌وگو با آنها پیدا کنند، به‌ویژه این موضوع باید در کشورهای غربی مورد توجه قرار گیرد. آنها باید نقش خود را در تعیین اولویت‌هایی که با ارزش‌های عمومی هم‌راستا هستند، در نظر بگیرند.

حتی اگر به طور کلی اعتماد به علم بالا باشد، اما کاهش جزئی در اعتماد یک اقلیت، می‌تواند بر نحوه استفاده از شواهد علمی در سیاست‌گذاری تأثیر بگذارد. این یافته‌ها برای دانشمندان و سیاست‌گذاران که برای حفظ اعتماد عمومی به علم تلاش می‌کنند، بسیار مهم است.

نوشته مردم همچنان پس از کرونا به دانشمندان اعتماد دارند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow