نگرانی های امنیتی، منجر به ممنوعیت DeepSeek در استرالیا شد

استرالیا به دلیل نگرانی‌های امنیتی، استفاده از هوش مصنوعی چینی DeepSeek را در دستگاه‌های دولتی ممنوع اعلام کرد. به گزارش تک‌ناک، این اقدام، استرالیا را در زمره نخستین کشورهایی قرار می‌دهد که مستقیماً علیه این استارتاپ هوش مصنوعی چینی اقدام کرده است. DeepSeek در سال جاری با ورود به بازارهای بین‌المللی، سیلیکون ولی و صنعت […] نوشته نگرانی های امنیتی، منجر به ممنوعیت DeepSeek در استرالیا شد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۷ بهمن , ۱۴۰۳ - 05:00
 0  7
نگرانی های امنیتی، منجر به ممنوعیت DeepSeek در استرالیا شد

استرالیا به دلیل نگرانی‌های امنیتی، استفاده از هوش مصنوعی چینی DeepSeek را در دستگاه‌های دولتی ممنوع اعلام کرد.

به گزارش تک‌ناک، این اقدام، استرالیا را در زمره نخستین کشورهایی قرار می‌دهد که مستقیماً علیه این استارتاپ هوش مصنوعی چینی اقدام کرده است. DeepSeek در سال جاری با ورود به بازارهای بین‌المللی، سیلیکون ولی و صنعت فناوری جهانی را به چالش کشیده است.

اعلامیه رسمی دولت


تونی برک، وزیر امور داخلی استرالیا، روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تمامی محصولات، اپلیکیشن‌ها و خدمات DeepSeek از این پس به دلیل تهدیدات امنیت ملی از سیستم‌های دولتی حذف خواهند شد. وی افزود که ارزیابی تهدید از سوی سازمان‌های اطلاعاتی کشور نشان داده است که این فناوری «یک خطر غیرقابل قبول برای امنیت ملی محسوب می‌شود.»

تاریخچه و نفوذ DeepSeek

این شرکت که تنها ۲۰ ماه پیش در هانگژو، چین، تأسیس شد، در ماه ژانویه با معرفی یک اپلیکیشن مجهز به چت‌بات هوش مصنوعی استدلالی، توجه جهانیان را به خود جلب کرد. این چت‌بات، پیش از ارائه پاسخ، فرایند تفکر و تحقیق خود را توضیح می‌دهد و بسیاری را به این باور رساند که توسعه هوش مصنوعی پیشرفته بدون نیاز به سرمایه‌گذاری عظیم در سخت‌افزار امکان‌پذیر است.

محبوبیت این اپلیکیشن باعث شد که در مدت کوتاهی در صدر جداول دانلود جهانی قرار بگیرد. با این حال، نگرانی‌هایی درباره امنیت داده‌های کاربران و ارتباط احتمالی این شرکت با دولت چین موجب شد که برخی کشورها و شرکت‌های خصوصی اقدام به محدودسازی آن کنند.

استرالیا به دلیل نگرانی‌های امنیتی، استفاده از هوش مصنوعی چینی DeepSeek را در دستگاه‌های دولتی ممنوع اعلام کرد.

موضع دولت استرالیا


برک در بیانیه خود تأکید کرد که دولت از پیشرفت‌های فناوری استقبال می‌کند اما در صورت تهدید امنیت ملی، هیچ تردیدی در مداخله نخواهد داشت. وی برای پیشگیری از انتقادات احتمالی مبنی بر اینکه این اقدام صرفاً به دلیل منشأ چینی DeepSeek اتخاذ شده، تصریح کرد که «رویکرد دولت استرالیا فارغ از ملیت بوده و تنها بر مبنای میزان خطر برای دولت و دارایی‌های ملی تصمیم‌گیری می‌شود.»

توصیه به شهروندان استرالیایی


اگرچه این ممنوعیت شامل دستگاه‌های شخصی شهروندان نمی‌شود، اما برک از تمامی استرالیایی‌ها خواست که نسبت به نحوه استفاده از داده‌هایشان در فضای آنلاین هوشیار باشند و برای «درک حضور آنلاین خود و حفاظت از حریم خصوصی‌شان» اقداماتی انجام دهند.

اقدامات جهانی علیه DeepSeek

به نقل از بلومبرگ، استرالیا نخستین کشوری نیست که علیه این شرکت چینی اقدام کرده است. پیش از این، ایتالیا از طریق نهاد تنظیم مقررات حریم خصوصی خود دستور مسدودسازی این سرویس را برای حفاظت از داده‌های کاربران صادر کرده بود. ایرلند نیز از طریق کمیسیون حفاظت از داده‌های این کشور خواستار دریافت اطلاعات بیشتری از DeepSeek شده است. علاوه بر این، به گزارش بلومبرگ، صدها شرکت خصوصی نیز برای جلوگیری از احتمال افشای اطلاعات، به‌صورت پیشگیرانه دسترسی به DeepSeek را مسدود کرده‌اند.

سابقه ممنوعیت فناوری‌های چینی در استرالیا

دولت استرالیا پیش‌تر نیز سابقه اقدام علیه شرکت‌های فناوری چینی را داشته است. در سال ۲۰۱۸، استرالیا شرکت هواوی را از مشارکت در شبکه 5G این کشور منع کرد. این تصمیم باعث شد که روابط دیپلماتیک میان کانبرا و پکن به شدت متشنج شود و در نهایت، چین در اوج همه‌گیری کووید-۱۹، تحریم‌هایی را بر صادرات استرالیا اعمال کرد. با این حال، پس از پیروزی حزب مرکز-چپ آنتونی آلبانیز در انتخابات ماه مه ۲۰۲۲، روابط دو کشور تا حدی بهبود یافته است.

این ممنوعیت جدید علیه DeepSeek نشان می‌دهد که استرالیا همچنان در برخورد با شرکت‌های فناوری که تهدیدی برای امنیت ملی محسوب می‌شوند، موضع سخت‌گیرانه‌ای دارد.

نوشته نگرانی های امنیتی، منجر به ممنوعیت DeepSeek در استرالیا شد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow