کشورها و نهادهایی که فناوری شرکت دیپ‌سیک را ممنوع کرده‌اند

چندین کشور و نهاد دولتی فناوری شرکت هوش مصنوعی دیپ‌سیک را به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی و حریم خصوصی داده‌ها و احتمال استفاده نادرست از اطلاعات کاربران ممنوع کرده‌اند. به گزارش تک‌ناک، دیپ‌سیک، شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی، با مخالفت گسترده نهادهای نظارتی در سطح بین‌المللی روبه‌رو شده است. مدل‌های ویروسی هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌های چت‌بات […] نوشته کشورها و نهادهایی که فناوری شرکت دیپ‌سیک را ممنوع کرده‌اند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۶ بهمن , ۱۴۰۳ - 22:00
 0  2
کشورها و نهادهایی که فناوری شرکت دیپ‌سیک را ممنوع کرده‌اند

چندین کشور و نهاد دولتی فناوری شرکت هوش مصنوعی دیپ‌سیک را به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی و حریم خصوصی داده‌ها و احتمال استفاده نادرست از اطلاعات کاربران ممنوع کرده‌اند.

به گزارش تک‌ناک، دیپ‌سیک، شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی، با مخالفت گسترده نهادهای نظارتی در سطح بین‌المللی روبه‌رو شده است. مدل‌های ویروسی هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌های چت‌بات این شرکت نگرانی‌هایی را درباره اخلاق و حریم خصوصی و امنیت داده‌ها ایجاد کرده‌اند. به همین دلیل، شمار زیادی از کشورها و سازمان‌های دولتی استفاده از این فناوری را ممنوع کرده‌اند.

در این میان، صدها شرکت تجاری نیز دیپ‌سیک را تحریم کرده‌اند. نگرانی اصلی احتمال انتقال داده‌های کاربران به دولت چین است. براساس سیاست حریم خصوصی دیپ‌سیک، این شرکت تمام داده‌های کاربران را در چین ذخیره می‌کند؛ جایی که قوانین محلی سازمان‌ها را به اشتراک‌گذاری اطلاعات با نهادهای اطلاعاتی در صورت درخواست ملزم می‌کند.

تک‌کرانچ می‌نویسد با افزایش کشورها و نهادهایی که استفاده از دیپ‌سیک را محدود کرده‌اند، این فهرست به‌روزرسانی خواهد شد. در ادامه، مهم‌ترین نهادهای دولتی و کشورهایی را ذکر کرده‌ایم که ممنوعیت‌هایی علیه این شرکت اعمال کرده‌اند.

ایتالیا

ایتالیا یکی از نخستین کشورهایی بود که پس‌از بررسی سازمان حفاظت از داده‌های این کشور، فناوری دیپ‌سیک را ممنوع کرد. در ژانویه، سازمان حفاظت از داده‌های ایتالیا (DPA) تحقیقات خود را درباره نحوه جمع‌آوری و پردازش داده‌های کاربران به‌وسیله دیپ‌سیک و میزان انطباق آن با مقررات عمومی حفاظت از داده‌های اتحادیه اروپا (GDPR) آغاز کرد. این نهاد ۲۰ روز به دیپ‌سیک فرصت داد تا درباره محل ذخیره‌سازی داده‌ها و نحوه استفاده از آن‌ها توضیح دهد. دیپ‌سیک مدعی شد که قوانین اتحادیه اروپا شامل این شرکت نمی‌شود؛ اما DPA این ادعا را نپذیرفت و اپلیکیشن‌های دیپ‌سیک را از فروشگاه‌های اپل و گوگل در ایتالیا حذف کرد.

تایوان

وزارت امور دیجیتال تایوان اعلام کرد که دیپ‌سیک امنیت اطلاعات ملی را به خطر می‌اندازد و استفاده از آن را در نهادهای دولتی ممنوع کرد. در بیانیه این وزارت‌خانه آمده است که استفاده از فناوری دیپ‌سیک می‌تواند به انتقال برون‌مرزی اطلاعات و افشای آن‌ها منجر شود. این ممنوعیت شامل کارمندان دولت و مدارس دولتی و شرکت‌های وابسته به دولت است. این وزارتخانه در بیانیه خود تأکید کرده است:

دیپ‌سیک محصولی چینی است و نگرانی‌های امنیتی متعددی را به‌همراه دارد.

مهم‌ترین نهادهای دولتی و کشورهایی که ممنوعیت‌هایی علیه شرکت دیپ‌سیک اعمال کرده‌اند

کنگره ایالات متحده

دفاتر کنگره ایالات متحده نیز از استفاده از فناوری دیپ‌سیک منع شده‌اند. طبق گزارش Axios، دفتر مدیر ارشد اداری مجلس نمایندگان (CAO) که مسئول ارائه خدمات پشتیبانی به این نهاد است، در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که فناوری دیپ‌سیک «تحت بررسی» قرار دارد. در این اطلاعیه آمده است:

سودجیان از دیپ‌سیک برای انتشار بدافزار و آلوده‌سازی دستگاه‌ها سوءاستفاده می‌کنند. برای کاهش این خطرها، مجلس نمایندگان اقداماتی امنیتی برای محدودکردن عملکرد دیپ‌سیک در تمامی دستگاه‌های رسمی انجام داده است.»

این نهاد استفاده از اپلیکیشن‌های دیپ‌سیک در گوشی‌ها و کامپیوترها و تبلت‌های رسمی کنگره را ممنوع کرده است.

تگزاس

گرگ ابوت، فرماندار ایالت تگزاس، استفاده از نرم‌افزارهای دیپ‌سیک و سایر شرکت‌های چینی را در دستگاه‌های دولتی این ایالت ممنوع کرد. در بیانیه‌ای، وی تصریح کرد:

تگزاس اجازه نخواهد داد که حزب کمونیست چین ازطریق هوش مصنوعی و شبکه‌های اجتماعی زیرساخت‌های حیاتی این ایالت را هدف قرار دهد. ما برای حفاظت از امنیت ایالت خود در برابر تهدیدات خارجی، اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

نیروی دریایی ایالات متحده

نیروی دریایی ایالات متحده نیز به کارکنان خود دستور داده است تا از اپلیکیشن‌ها و فناوری دیپ‌سیک استفاده نکنند.

براساس گزارش CNBC، نیروی دریایی ایالات متحده در ژانویه ایمیلی ارسال کرده است که در آن استفاده از محصولات دیپ‌سیک «به هر شکلی» ممنوع شده است. دلیل این ممنوعیت، نگرانی‌های امنیتی و اخلاقی درباره منشأ و کاربرد این فناوری عنوان شده است. در این ایمیل تأکید شده است:

ضروری است که کارکنان نیروی دریایی از فناوری دیپ‌سیک برای هیچ‌‌یک از وظایف کاری یا استفاده شخصی بهره نبرند و از دانلود و نصب یا استفاده از آن خودداری کنند.

پنتاگون

پنتاگون دسترسی به فناوری‌های دیپ‌سیک را مسدود کرده است؛ اما برخی از کارکنان این نهاد پیش‌از اعمال این ممنوعیت، به این فناوری دسترسی داشته‌اند. طبق گزارش بلومبرگ، آژانس سیستم‌های اطلاعاتی دفاعی که مدیریت شبکه‌های فناوری اطلاعات پنتاگون را برعهده دارد، در ژانویه دسترسی به وبسایت دیپ‌سیک را مسدود کرد. این اقدام پس‌از آن انجام شد که مقام‌های دفاعی اعلام کردند برخی کارکنان بدون مجوز از اپلیکیشن‌های دیپ‌سیک استفاده کرده‌اند. با‌این‌حال طبق گزارش بلومبرگ، کارکنان وزارت دفاع همچنان می‌توانند از دیپ‌سیک ازطریق پلتفرم مجاز Ask Sage استفاده کنند؛ زیرا این پلتفرم به‌طور مستقیم به سرورهای چینی متصل نیست.

ناسا

ناسا نیز استفاده از فناوری دیپ‌سیک را در میان کارکنان خود ممنوع کرده است. طبق اسنادی که CNBC منتشر کرده، رئیس بخش هوش مصنوعی ناسا در یادداشتی اعلام کرده است که سرورهای دیپ‌سیک خارج از ایالات متحده قرار دارند و این موضوع نگرانی‌های امنیت ملی ایجاد کرده است. در این یادداشت آمده است:

دیپ‌سیک و محصولات و خدمات آن برای استفاده در ارتباط با داده‌ها و اطلاعات ناسا یا در دستگاه‌ها و شبکه‌های دولتی مجاز نیستند. کارکنان اجازه ندارند از دیپ‌سیک در دستگاه‌های ناسا یا ازطریق اتصالات مدیریت‌شده‌ این سازمان استفاده کنند.

CNBC گزارش داده است که ناسا استفاده از اپلیکیشن‌های دیپ‌سیک را در دستگاه‌ها و شبکه‌های مدیریت‌شده این سازما مسدود کرده است.

نوشته کشورها و نهادهایی که فناوری شرکت دیپ‌سیک را ممنوع کرده‌اند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow