اولین پرواز موفقیت آمیز خودروی پرنده Alef Model A انجام شد

شرکت Alef Aeronautics نخستین پرواز رسمی خودروی پرنده با قابلیت برخاست و فرود عمودی Alef Model A  را با موفقیت انجام داد. به گزارش تکناک، در تاریخ ۱۹ فوریه ۲۰۲۵، نمونه آزمایشی این خودرو به پرواز درآمد و حتی از روی یک وسیله نقلیه دیگر عبور کرد. جیم دوخوونی (Jim Dukhovny)، مدیرعامل Alef Aeronautics، در […] نوشته اولین پرواز موفقیت آمیز خودروی پرنده Alef Model A انجام شد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۰۵ اسفند , ۱۴۰۳ - 14:00
 0  4
اولین پرواز موفقیت آمیز خودروی پرنده Alef Model A انجام شد

شرکت Alef Aeronautics نخستین پرواز رسمی خودروی پرنده با قابلیت برخاست و فرود عمودی Alef Model A  را با موفقیت انجام داد.

به گزارش تکناک، در تاریخ ۱۹ فوریه ۲۰۲۵، نمونه آزمایشی این خودرو به پرواز درآمد و حتی از روی یک وسیله نقلیه دیگر عبور کرد. جیم دوخوونی (Jim Dukhovny)، مدیرعامل Alef Aeronautics، در لینکدین اعلام کرد که ویدئوی منتشرشده، «نخستین پرواز مستند و تأییدشده یک خودروی پرنده واقعی با قابلیت برخاست عمودی و بدون اتصال» است.

او در ادامه توضیح داد که تاکنون پرسش‌های بسیاری درباره دلیل عدم انتشار ویدئویی از پرواز خودرو Alef Model A مطرح شده است. به گفته او، تیم توسعه به‌عنوان یک استارتاپ ناچار است از Intellectual Property خود محافظت کند و به همین دلیل، همه جزئیات را به‌صورت عمومی به نمایش نمی‌گذارد.

جیم دوخوونی تأکید کرد که ایمنی در اولویت قرار دارد و پیش از انتشار هرگونه ویدئو، اطمینان از ایمنی خودرو برای مصرف‌کنندگان ضروری است. وی همچنین اظهار داشت که آماده است جزئیات مربوط به ویدئوی مستند، مکان آزمایش و برنامه‌های آینده شرکت را برای علاقه‌مندان توضیح دهد.

حذف پروانه‌های Alef Model A نمایان برای افزایش ایمنی

خودروی پرنده Alef Model A نخستین آزمایش پروازی خود را در محیط شهری منطقه Santa Mateo در California، ایالات متحده انجام داد. این شرکت اعلام کرد که این نخستین ویدئوی منتشرشده از خودرویی است که ابتدا در مسیر جاده حرکت می‌کند و سپس به‌صورت عمودی از زمین بلند می‌شود.

برای این آزمایش، تیم توسعه مسیر را مسدود کرد تا هیچ فردی در نزدیکی مسیر پرواز قرار نداشته باشد. همچنین، محل آزمایش منطقه‌ای کم‌جمعیت انتخاب شد و تمامی تجهیزات ایمنی و نیروهای امدادی در حالت آماده‌باش بودند. در این آزمایش، نسخه فوق سبک Alef Model Zero به کار گرفته شد و آزمایش بدون هیچ‌گونه مشکل ایمنی به پایان رسید.

مدل نخستین خودروی پرنده Alef Aeronautics که برای تولید تجاری در نظر گرفته شده است، Alef Model A نام دارد. طراحی این خودرو به شکلی است که امکان پارک در فضاهای استاندارد و حرکت در مسیرهای جاده‌ای را فراهم می‌کند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، این خودرو ۳۲۲ کیلومتر و برد زمینی و ۱۷۷ کیلومتر برد پروازی دارد. کابین این وسیله نقلیه به‌صورت ژیروسکوپی طراحی شده تا در زمان پرواز ثبات داشته باشد و همچنین از یک سامانه elevon برای کنترل حرکت عمودی، افقی و تنظیم زاویه بهره می‌برد. برای افزایش ایمنی، تیم توسعه تصمیم گرفت که از پروانه‌های نمایان استفاده نکند.

Alef Model A خودرویی کاملاً برقی با قابلیت برخاست عمودی

این وسیله نقلیه مجهز به سیستم تشخیص و اجتناب از موانع، قابلیت فرود شناور و یک چتر نجات بالستیک است. پس از نخستین پرواز نمونه آزمایشی، تیم توسعه آزمایش‌های پروازی، شبیه‌سازی‌های نرم‌افزاری و تحلیل‌های لازم را پیش از ورود به مرحله تولید ادامه خواهد داد.

در حال حاضر، خودروی پرنده Alef Aeronautics نخستین وسیله نقلیه با قابلیت برخاست عمودی است که موفق به دریافت مجوز پرواز از FAA در ایالات متحده شده است (FAA Special Airworthiness Certificate). این خودرو به‌طور کامل برقی است و تیم توسعه اعلام کرده که «مصرف انرژی آن در هر سفر، کمتر از تسلا یا سایر خودروهای برقی است.»

در حالی که Alef Model A نسخه تجاری این خودرو محسوب می‌شود، نمونه آزمایشی آن با نام Alef Model Zero صرفاً برای تحقیقات و توسعه مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف تیم توسعه، تبدیل این مدل به نسخه نهایی Alef Model A است. پس از این دو مدل، شرکت قصد دارد Future Alef Model Z را معرفی کند که یک خودروی پرنده چهار سرنشینه قابل رانندگی خواهد بود.

این مدل جدید قرار است در سال ۲۰۳۵ عرضه شود و قابلیت پرواز تا ۲۰۰ مایل و حرکت جاده‌ای تا ۴۰۰ مایل را داشته باشد. برخلاف مدل‌های قبلی، این نسخه انتظار می‌رود که از قابلیت پرواز خودران نیز برخوردار باشد. با این حال، تولید انبوه خودروی پرنده Alef Aeronautics هنوز آغاز نشده است.

نوشته اولین پرواز موفقیت آمیز خودروی پرنده Alef Model A انجام شد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow