درمان اختلالات روانی با دسترسی غیرتهاجمی به مغز از طریق بینی

پژوهشگران برای درمان اختلالات روانی، روش انقلابی جدیدی برای دسترسی غیرتهاجمی به ساختارهای عمقی مغز از طریق بینی توسعه داده‌اند. به گزارش تک‌ناک، تکنیک نوآورانه DeepFocus که توسط پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون و شبکه بهداشتی آلگنی ابداع شده است، قصد دارد درمان الکتریکی مدارهای پاداش را در مغز متحول کند. تحریک عمیق مغز (DBS) که […] نوشته درمان اختلالات روانی با دسترسی غیرتهاجمی به مغز از طریق بینی اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۰۷ اسفند , ۱۴۰۳ - 15:00
 0  2
درمان اختلالات روانی با دسترسی غیرتهاجمی به مغز از طریق بینی

پژوهشگران برای درمان اختلالات روانی، روش انقلابی جدیدی برای دسترسی غیرتهاجمی به ساختارهای عمقی مغز از طریق بینی توسعه داده‌اند.

به گزارش تک‌ناک، تکنیک نوآورانه DeepFocus که توسط پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون و شبکه بهداشتی آلگنی ابداع شده است، قصد دارد درمان الکتریکی مدارهای پاداش را در مغز متحول کند.

تحریک عمیق مغز (DBS) که به طور تهاجمی انجام می‌شود، در گذشته برای درمان اختلالات روانی مؤثر بوده، اما جراحی پیچیده و تهاجمی، مانع از پذیرش عمومی آن می‌شود. این روش شامل کاشت الکترود در عمق مغز است، که علاوه بر خطرات، پس از قرارگیری در مغز دیگر قابل دسترسی نیست.

با وجود این، دانشمندان علوم اعصاب نیاز دارند به ساختارهای حیاتی در پایین مغز دسترسی یابند تا اختلالات روانی مانند افسردگی، PTSD، OCD و اعتیاد را درمان کنند، که در ایالات متحده بسیار شایع هستند.

پژوهشگران با روش DeepFocus و تقویت‌کننده آن، که DeepROAST نام دارد، قادر هستند بدون نیاز به باز کردن جمجمه، با قرار دادن الکترود از طریق بینی در نزدیکی مغز، این اختلالات را درمان کنند. این روش می‌تواند درمان‌های عصبی را متحول سازد.

پرفسور پلکیت گروور، سرپرست ارشد گروه تحقیقات گفت: «رویکرد کم‌تهاجمی و با ریسک پایین ما که می‌تواند در یک محیط سرپایی انجام شود، راه‌حلی مقیاس‌پذیر و قابل استفاده گسترده است.»

درمان اختلالات روانی با روش غیرتهاجمی دسترسی به مغز از طریق بینی

نفوذ عمیق به مغز

روش DeepFocus، الکترود را زیر ساختار صفحه کریبریفرم بینی و در داخل سینوس اسفنوئید در بینی قرار می‌دهد تا مدار پاداش مغز که پردازش مجازات را نیز انجام می‌دهد، هدف قرار گیرد. الکترودهای دیگر این سیستم الکتریکی هوشمند در سطح پوست سر قرار می‌گیرند.

استخوان‌های نازک بین حفره بینی و مغز، مسیرهای بسیار هادی‌ فراهم می‌کنند، که می‌تواند به نواحی عمقی مغز دسترسی یابد، که در گذشته فقط در جراحی‌های پیچیده مغزی امکان‌پذیر بود.

در راستای بهینه‌سازی اثرات، DeepFocus با DeepROAST ترکیب می‌شود. محققان DeepROAST را به عنوان یک پلتفرم بهینه‌سازی توصیف کرده‌اند. آنها توضیح داده‌اند که DeepROAST تأثیر هندسه پیچیده استخوان‌های پایه جمجمه بر میدان‌های الکتریکی تولیدشده توسط DeepFocus را شبیه‌سازی می‌کند. در واقع DeepROAST می‌توانند شبیه‌سازی کند که چگونه میدان الکتریکی به طور واقع‌بینانه در داخل مغز حرکت می‌کند.

درمان الکتریکی اختلالات سلامت روان

روش DeepFocus در شبیه‌سازی‌ها و مطالعات انجام شده روی اجساد، به طور مؤثر یک «شدت میدان» کافی برای تحریک پاسخ عصبی ایجاد کرده است. این سیستم موفق شد به شبکه‌های مغزی مورد نظر نفوذ کند.

ماتس فورسل، نویسنده اصلی این مطالعه بیان کرد: «این نکته‌ای است که این تکنیک را بسیار قدرتمند می‌سازد. در اختلالات مصرف مواد مخدر، این تکنیک حتی می‌تواند الگوهای میل به مواد را بشکند و تغییر دهد.»

روش DeepFocus انعطاف‌پذیری شگفت‌انگیزی در مقایسه با روش‌های کنونی از خود نشان می‌دهد. الکترود می‌تواند برای بیمارانی که به درمان بلندمدت نیاز دارند، کاشته شود یا برای کسانی که به دنبال درمان‌های کوتاه‌مدت هستند، در یک جلسه وارد بدن و سپس خارج شود.

بوایل چنگ، یکی از محققان این مطالعه اعلام کرد: «نوآوری تیم تحقیقاتی باعث پیشرفت‌های هیجان‌انگیزی در زمینه تحویل انرژی از نظر ایمنی و اثربخشی شده است. این تحقیق پتانسیل درمان‌های بالینی بهتری با عوارض جانبی کمتر برای بیماران مبتلا به اختلالات عصبی مختلف را فراهم می‌کند، که بسیار انگیزه‌بخش است.»

این تحقیق در مجله Journal of Neural Engineering منتشر شده است.

نوشته درمان اختلالات روانی با دسترسی غیرتهاجمی به مغز از طریق بینی اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow