دولت بریتانیا اپل را به ارائه دسترسی جهانی به حساب‌های رمزگذاری‌شده کاربران ملزم کرد

اپل دستور یافته است که حساب‌های کاربری رمزگذاری‌شده را به‌طور جهانی برای جاسوسی بریتانیا باز کند. به گزارش تکناک، این دستور مخفی به بریتانیا اجازه می‌دهد تا به نسخه‌های پشتیبان رمزگذاری‌شده کاربران در سراسر جهان دسترسی پیدا کند، نه تنها کاربران بریتانیایی. این اقدام نگرانی‌هایی را درباره حریم خصوصی و امنیت داده‌ها ایجاد کرده است. […] نوشته دولت بریتانیا اپل را به ارائه دسترسی جهانی به حساب‌های رمزگذاری‌شده کاربران ملزم کرد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۲۰ بهمن , ۱۴۰۳ - 10:00
 0  3
دولت بریتانیا اپل را به ارائه دسترسی جهانی به حساب‌های رمزگذاری‌شده کاربران ملزم کرد

اپل دستور یافته است که حساب‌های کاربری رمزگذاری‌شده را به‌طور جهانی برای جاسوسی بریتانیا باز کند.

به گزارش تکناک، این دستور مخفی به بریتانیا اجازه می‌دهد تا به نسخه‌های پشتیبان رمزگذاری‌شده کاربران در سراسر جهان دسترسی پیدا کند، نه تنها کاربران بریتانیایی. این اقدام نگرانی‌هایی را درباره حریم خصوصی و امنیت داده‌ها ایجاد کرده است.

دولت بریتانیا با صدور حکمی محرمانه، اپل را موظف کرده است که در پشتی‌ای ایجاد کند تا مقامات امنیتی این کشور بتوانند به نسخه‌های پشتیبان رمزگذاری‌شده کاربران در iCloud دسترسی داشته باشند. در صورت اجرای این دستور، سرویس‌های امنیتی بریتانیا نه‌تنها قادر خواهند بود اطلاعات کاربران بریتانیایی را مشاهده کنند، بلکه به نسخه‌های پشتیبان تمامی کاربران در سراسر جهان نیز دسترسی خواهند داشت. اپل همچنین اجازه نخواهد داشت کاربران را از این نقض امنیتی مطلع کند.

براساس گزارش واشنگتن پست، این حکم که در ماه گذشته صادر شده، بر مبنای قانون اختیارات تحقیقی بریتانیا مصوب ۲۰۱۶ (مشهور به منشور جاسوسان) صادر شده است. مقامات بریتانیایی خواستار دسترسی بدون محدودیت به تمامی فایل‌های رمزگذاری‌شده کاربران شده‌اند، نه صرفاً حساب‌های مشخص.

ورج می‌نویسد که نسخه‌های پشتیبان iCloud به‌صورت پیش‌فرض رمزگذاری‌شده نیستند، اما در سال ۲۰۲۲ قابلیت محافظت پیشرفته از داده‌ها به این سرویس افزوده شد که رمزگذاری سرتاسری را امکان‌پذیر می‌کند. این قابلیت باید به‌صورت دستی فعال شود و حتی خود اپل نیز به فایل‌های رمزگذاری‌شده کاربران دسترسی ندارد.

در واکنش به این حکم، اپل احتمالاً ارائه قابلیت محافظت پیشرفته از داده‌ها در بریتانیا را متوقف خواهد کرد. بااین‌حال، این اقدام همچنان درخواست دولت بریتانیا برای دسترسی به داده‌های کاربران در سطح جهانی را برآورده نخواهد کرد.

اپل از نظر قانونی حق دارد به این حکم اعتراض کند، اما چنین اعتراضی نمی‌تواند اجرای دستور اصلی را به تعویق بیندازد. همچنین، افشای این درخواست دولتی برای اپل جرم محسوب می‌شود.

محرمانه بودن درخواست دولت بریتانیا

بر اساس گزارش‌ها، بریتانیا سندی تحت عنوان “اعلان قابلیت فنی” به اپل ارسال کرده که فاش کردن آن از نظر قانونی ممنوع است. درصورتی‌که اپل با این درخواست موافقت کند، احتمالاً مجاز نخواهد بود به کاربران اطلاع دهد که سرویس رمزگذاری آن دیگر ایمن نیست.

اپل در ماه مارس ۲۰۲۴، در جریان بررسی اصلاحیه قانون اختیارات تحقیقی در پارلمان بریتانیا، اظهار داشت: “هیچ دلیلی وجود ندارد که دولت بریتانیا برای شهروندان جهان تعیین کند که آیا آن‌ها می‌توانند از مزایای امنیتی رمزگذاری سرتاسری بهره‌مند شوند یا خیر.” این شرکت پیش‌تر نیز در برابر تلاش‌های دولت بریتانیا برای قانونی‌سازی درهای پشتی در سرویس‌های رمزگذاری مقاومت کرده بود.

دولت بریتانیا با صدور حکمی محرمانه، اپل را موظف کرده است که در پشتی‌ای ایجاد کند تا مقامات امنیتی این کشور بتوانند به نسخه‌های پشتیبان رمزگذاری‌شده کاربران در iCloud دسترسی داشته باشند.

موضع دولت بریتانیا در برابر رمزگذاری سرتاسری

مقامات امنیتی و قانون‌گذاران بریتانیا همواره مخالف رمزگذاری سرتاسری بوده‌اند و معتقدند که این فناوری می‌تواند امکان پنهان شدن تروریست‌ها و مجرمان را از چشمان قانون فراهم کند. در سال ۲۰۲۲، سخنگوی دولت بریتانیا به گاردین اعلام کرد: “رمزگذاری سرتاسری نباید مانعی برای شناسایی مجرمان خطرناک باشد.”

رویکرد سایر کشورها به رمزگذاری سرتاسری

مقامات آمریکایی، از جمله FBI، در گذشته نگرانی‌های مشابهی در مورد رمزگذاری سرتاسری مطرح کرده بودند، اما در سال‌های اخیر این نهادها رمزگذاری را به‌عنوان ابزاری برای مقابله با تهدیدات سایبری، به‌ویژه حملات مرتبط با چین، توصیه کرده‌اند. در دسامبر ۲۰۲۴، NSA و FBI به همراه مراکز امنیت سایبری کانادا، استرالیا و نیوزیلند، اعلام کردند که “ترافیک وب باید تا حد امکان رمزگذاری سرتاسری شود”. بااین‌حال، دولت بریتانیا از پیوستن به این توصیه خودداری کرد.

تأثیر جهانی اجرای این دستور بر فناوری رمزگذاری

در صورتی که اپل به دولت بریتانیا اجازه دسترسی به داده‌های رمزگذاری‌شده را بدهد، کشورهای دیگری همچون ایالات‌متحده و چین نیز احتمالاً خواستار دریافت مجوز مشابه خواهند شد. اپل باید تصمیم بگیرد که آیا با این درخواست‌ها موافقت کند یا به‌طور کلی ارائه سرویس رمزگذاری را متوقف سازد. در هر دو حالت، این تصمیم تأثیر گسترده‌ای بر سایر شرکت‌های فناوری خواهد داشت و احتمالاً شرکت‌های دیگری نیز با درخواست‌های مشابهی از سوی دولت‌ها مواجه خواهند شد.

موضع سایر شرکت‌های فناوری

گوگل از سال ۲۰۱۸ نسخه‌های پشتیبان رمزگذاری‌شده اندروید را به‌صورت پیش‌فرض ارائه کرده است و متا نیز امکان رمزگذاری نسخه‌های پشتیبان واتساپ را فراهم کرده است. بااین‌حال، سخنگویان این دو شرکت از اظهار نظر درباره دریافت درخواست‌های دولتی برای ایجاد درهای پشتی خودداری کردند. اد فرناندز، از مقامات گوگل، تأکید کرده است که “حتی با یک حکم قانونی، امکان دسترسی به نسخه‌های پشتیبان رمزگذاری‌شده اندروید وجود ندارد.” متا نیز در بیانیه‌ای بر عدم پیاده‌سازی درهای پشتی تأکید کرده است.

نوشته دولت بریتانیا اپل را به ارائه دسترسی جهانی به حساب‌های رمزگذاری‌شده کاربران ملزم کرد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow