عملکرد ضعیف کامپیوترها در سال ۲۰۲۵؛ آیا ویندوز ۱۱ عامل کاهش کارایی است؟

عملکرد ضعیف کامپیوترها در سال ۲۰۲۵ موجب شد تا شایعاتی درباره مقصربودن ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰ مطرح شود. به گزارش تک‌ناک، نرم‌افزار معتبر بنچمارک PassMark داده‌هایی منتشر کرده که نشان‌دهنده افت چشمگیر عملکرد پردازنده‌های کامپیوترهای شخصی در سال ۲۰۲۵ است. این شرکت برخلاف UserBenchmark که به نتایج آن گاه با دیده تردید نگریسته […] نوشته عملکرد ضعیف کامپیوترها در سال ۲۰۲۵؛ آیا ویندوز ۱۱ عامل کاهش کارایی است؟ اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۲۵ بهمن , ۱۴۰۳ - 23:00
 0  2
عملکرد ضعیف کامپیوترها در سال ۲۰۲۵؛ آیا ویندوز ۱۱ عامل کاهش کارایی است؟

عملکرد ضعیف کامپیوترها در سال ۲۰۲۵ موجب شد تا شایعاتی درباره مقصربودن ویندوز ۱۱ در مقابل ویندوز ۱۰ مطرح شود.

به گزارش تک‌ناک، نرم‌افزار معتبر بنچمارک PassMark داده‌هایی منتشر کرده که نشان‌دهنده افت چشمگیر عملکرد پردازنده‌های کامپیوترهای شخصی در سال ۲۰۲۵ است. این شرکت برخلاف UserBenchmark که به نتایج آن گاه با دیده تردید نگریسته می‌شود، اطلاعاتی در حساب رسمی خود در X به اشتراک گذاشته است که روند نزولی میانگین عملکرد پردازنده‌ها را نشان می‌دهد.

نئووین می‌نویسد که این کاهش برای PassMark غیرمنتظره بوده است؛ چراکه تاکنون چنین اتفاقی ثبت نشده بود. همین مسئله زمینه را برای گمانه‌زنی درباره عوامل احتمالی این افت فراهم کرده است. ازجمله فرضیه‌های مطرح‌شده، می‌توان به تأثیر مهاجرت کاربران از ویندوز ۱۰ به ویندوز ۱۱ و افزایش میزان نرم‌افزارهای اضافی (Bloatware) در نسخه‌های جدید این سیستم‌عامل اشاره کرد.

نحوه جمع‌آوری داده‌ها به‌وسیله PassMark

این اطلاعات ازطریق نمرات پایه PerformanceTest گردآوری شده است که کاربران هنگام اجرای بنچمارک بارگذاری می‌کنند. طبق توضیحات PassMark:

  • نمودار ارائه‌شده روند عملکرد سالانه را براساس هزاران نتیجه PerformanceTest نمایش می‌دهد و هر دو هفته یک‌ بار به‌روزرسانی می‌شود.
  • این داده‌ها از نسخه V5 تا V11 نرم‌افزار PerformanceTest گردآوری شده‌اند.
  • نسخه V8 این ابزار که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، اولین نسخه‌ای بود که امکان اندازه‌گیری عملکرد پردازش تک‌رشته‌ای را فراهم کرد.
  • این نمودار نتایج مربوط به بازه‌های زمانی مختلف را شامل می‌شود و در نتیجه، نمای کلی از وضعیت پردازنده‌های بررسی‌شده در آن دوره ارائه می‌دهد.
نحوه جمع‌آوری داده‌ها توسط PassMark

ویندوز ۱۱ در برابر ویندوز ۱۰؛ آیا مایکروسافت در بهینه‌سازی موفق بوده است؟

مایکروسافت همواره تلاش کرده تا کاربران را متقاعد کند که ویندوز ۱۱ از ویندوز ۱۰ سریع‌تر است. این شرکت حتی با استناد به برخی مطالعات تبلیغاتی، برتری این نسخه را مطرح کرده است. بااین‌حال، بررسی‌های نئووین نشان داده است که در مقایسه عملکرد ویندوز ۱۱ و ۱۰، بهبود چشمگیری دیده نمی‌شود. این نتایج هم در ارتقای درون‌سیستمی و هم در Clean Install ثبت شده است. حتی در بسیاری از مواقع، ویندوز ۱۰ عملکرد بهتری ارائه داده است.

ویندوز ۱۱ در برابر ویندوز ۱۰؛ آیا مایکروسافت در بهینه‌سازی موفق بوده است؟

وضعیت پردازنده‌ها؛ کاربران به چند هسته نیاز دارند؟

PassMark با بررسی دقیق‌تر داده‌ها دریافت که اغلب کاربران پردازنده‌هایی با بیش از هشت هسته را ترجیح نمی‌دهند و این سطح از قدرت پردازشی، برای نیازهای آن‌ها کافی به نظر می‌رسد. در دنیای بازی‌های ویدئویی نیز، بیشتر عناوین جدید از بیش از ۱۶ رشته پردازشی استفاده نمی‌کنند. علاوه‌بر این، افزایش محبوبیت بازی‌های با وضوح چشمگیر باعث شده است تا گلوگاه عملکردی از پردازنده به پردازنده گرافیکی منتقل شود.

در حوزه‌های غیرگیمینگ نیز بسیاری از نرم‌افزارهای امروزی به شتاب‌دهی سخت‌افزاری وابسته‌اند که به‌واسطه پردازنده‌های گرافیکی (GPU) انجام می‌شود. در نتیجه، افزایش تعداد هسته‌های پردازنده مرکزی (CPU) برای بسیاری از کاربران اولویت چندانی ندارد.

نوشته عملکرد ضعیف کامپیوترها در سال ۲۰۲۵؛ آیا ویندوز ۱۱ عامل کاهش کارایی است؟ اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow