غم شاد
قطع برق، آلودگی هوا و تعطیلی مکرر مدارس و ادارات، همه چیز دست به دست هم داده تا ملغمهای از تمام بینظمیها در پاییز سرد امسال ایجاد شود. یکی از این موارد غیرحضوریشدن مدارس است. قطع برق و کندی اینترنت دغدغه جدید دانشآموزان و والدین آنها برای ورود به کلاس درس شده است قطع برق،... The post غم شاد appeared first on داتیکا | اخبار فناوری اطلاعات و ارتباطات.
قطع برق، آلودگی هوا و تعطیلی مکرر مدارس و ادارات، همه چیز دست به دست هم داده تا ملغمهای از تمام بینظمیها در پاییز سرد امسال ایجاد شود. یکی از این موارد غیرحضوریشدن مدارس است. قطع برق و کندی اینترنت دغدغه جدید دانشآموزان و والدین آنها برای ورود به کلاس درس شده است
این مدت دانشآموزان درس مفید نخواندند
منصوره مادربزرگ دانشآموزی کلاسچهارمی است. میگوید تمام روزهایی که نوهام کلاس غیرحضوری دارد، من از استرس میمیرم. این زن میانسال در مورد وضعیت این روزهای درسی فرزندش میگوید: «دخترم سر کار میرود و تا قبل از ظهر همه کارهای درسی نوهام با من است. هر روزی که باید وارد کلاس درس مجازی شود، ما یک داستان جدید داریم. اولا که من دقت کردم هیچکدامشان سر کلاس به درس گوش نمیدهند. یکی ماشین بازی دست گرفته، یکی عروسک بغل گرفته و یکی هم دارد گریه میکند و مادرش او را از جلو دوربین میبرد. از طرفی هم مدام با قطع و وصل اینترنت مشکل داریم. هر روزی که برق خانه میرود، وضعیت اینترنت ما هم بدتر میشود. وقتی این اتفاق میافتد، بچه دیگر سر کلاس نمیماند. در این چند روز به نظرم نوه من شاید فقط یک ساعت درس مفید یاد گرفته باشد، بقیهاش در قطع و وصل اینترنت و این درگیریها گذشته است».
پدر جوانی که این روزها درگیر کلاسهای مجازی فرزندش است، درباره کیفیت اپلیکیشن شاد میگوید: «این اپ واقعا ناکارآمد است و اصلا توان مدیریت همه دانشآموزان را ندارد؛ یعنی از یک تعداد بیشتر که وارد شاد میشوند، کُند و غیرفعال میشود. کلاس فرزند من ساعت 10 صبح تا یکونیم ظهر است و ما پریروز تازه ساعت 11:30 توانستیم وارد کلاس شویم که جالب است خود معلم اینترنت نداشت. برای ما فقط و فقط درگیری جدید درست میکنند. هیچوقت یک اتفاقی نیفتاده تا از حجم مشکلات ما کم شود. امیدوارم هوا زودتر پاک شود و مدارس به حالت قبل برگردد. به این شکل مطمئنم فرزند من و خیلی از دانشآموزان دیگر از درس زده خواهند شد».
یک بار اضافی
غیرحضوریشدن مدارس یک دغدغه جدید برای مادر و پدرها و حتی خود دانشآموزان شده است. در این روزها، بارها به کاهش اینترنت و مشکل برای حضور دانشآموزان در کلاس درس پرداخته شده است. چند روز قبل هم تسنیم در خبری اعلام کرده بود با توجه به ادامه برودت هوا تا پایان هفته جاری، این احتمال میرود که مدارس استان تهران تا پایان هفته به همین شیوه غیرحضوری برگزار شوند. همچنین برخی استانها ازجمله اصفهان نیز اعلام کردهاند که مدارس آنها تا پایان هفته بهصورت غیرحضوری خواهد بود.
بر اثر آلودگی هوا و محدودیتهای ناشی از مدیریت مصرف گاز، مدارس در برخی نقاط کشور تعطیل هستند. هرچند آموزش مجازی از طریق شبکه شاد ادامه یافته، اما این وضعیت با مشکلاتی همراه است.
یکی از بزرگترین چالشها، کیفیت پایین آموزش و یادگیری به شیوه مجازی است؛ بهویژه برای دانشآموزان دبیرستانی که با دروس پیچیدهتر و مفهومی روبهرو هستند، فهم مطالب در بستر آنلاین دشوار شده است. این مشکل برای دانشآموزانی که باید خود را برای امتحانات نهایی آماده کنند، نگرانیهایی را ایجاد کرده است؛ زیرا این امتحانات معمولا با سؤالات پیچیده و مفهومی طراحی میشوند و سهم ۶۰درصدی در کنکور سال آینده دارند.
علاوه بر مشکلات آموزشی، وضعیت اینترنت کشور و ترافیک سنگین شبکه شاد، سبب قطع و وصلشدن مکرر کلاسها شده است. به این مسائل باید وضعیت قطع برق را هم اضافه کرد. برای مثال، روز دوشنبه هفته گذشته در برخی مناطق مانند منطقه ۱۴ تهران، قطع برق باعث شد دانشآموزان مجبور شوند برای دسترسی به شبکه شاد بستههای اینترنتی خریداری کنند.
سرعت پایین اینترنت موبایل نیز مشکلات بیشتری ایجاد کرد و بسیاری از دانشآموزان نتوانستند فایلهای صوتی خود را بهموقع در کلاسها ارسال کنند. در این شرایط، برخی معلمان نیز عذر دانشآموزان را نپذیرفتند و غیبت یا تأخیر برای دانشآموزان ثبت کردند که خود به مشکلات و فشارهای روانی افزوده است.
از سوی دیگر، وزارت آموزش و پرورش در بخشنامهای تمام مدارس را ملزم به استفاده از شبکه شاد کرده است و حتی برخی مدارس غیردولتی نیز که سال گذشته در بسترهای دیگر فعالیت میکردند، امسال در شبکه شاد حضور دارند و همین موضوع ترافیک را افزایش داده است.
بااینحال، برخی معلمان برای رهایی از قطع و وصل کلاس آنلاین، فقط حضور و غیاب را در شاد انجام میدهند و کلاس درس را به سایر پیامرسانها منتقل میکنند.
در روز گذشته، بیش از دومیلیونو ۷۰۰ هزار کاربر بهطور همزمان در شبکه شاد حضور داشتند که این میزان بار سنگینی به شبکه وارد کرده و سبب کندی سرعت آن شد. مسئولان شبکه شاد اعلام کردهاند راهکارهایی برای بهبود وضعیت در نظر گرفته شده است. این راهکارها شامل زمانبندی حضور دانشآموزان مقاطع تحصیلی در ساعات متفاوت و استفاده از ظرفیت کلاسهای مجازی است و به معلمان اعلام شده کد تخفیف صددرصدی (رایگان) برای دسترسی به امکانات کلاس مجازی در نظر گرفته شده است.
منبع:شرق
The post غم شاد appeared first on داتیکا | اخبار فناوری اطلاعات و ارتباطات.
واکنش شما چیست؟