نقد و بررسی گلکسی S25 اولترا: طراحی آشنا، تغییرات معنادار

گلکسی S25 اولترا در نگاه نخست شباهت بسیاری به مدل‌های پیشین دارد، اما تغییرات ظریفی که در آن اعمال شده، تجربه کاربری را به سطحی بالاتر ارتقا داده است. به گزارش تکناک، این گوشی با بهینه‌سازی‌های جزئی اما مهم و تصمیمات جسورانه‌ای در طراحی، گزینه‌ای قابل‌توجه برای ارتقا محسوب می‌شود.در ظاهر، سامسونگ تغییرات حداقلی را […] نوشته نقد و بررسی گلکسی S25 اولترا: طراحی آشنا، تغییرات معنادار اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۴ بهمن , ۱۴۰۳ - 21:00
 0  2
نقد و بررسی گلکسی S25 اولترا: طراحی آشنا، تغییرات معنادار

گلکسی S25 اولترا در نگاه نخست شباهت بسیاری به مدل‌های پیشین دارد، اما تغییرات ظریفی که در آن اعمال شده، تجربه کاربری را به سطحی بالاتر ارتقا داده است.

به گزارش تکناک، این گوشی با بهینه‌سازی‌های جزئی اما مهم و تصمیمات جسورانه‌ای در طراحی، گزینه‌ای قابل‌توجه برای ارتقا محسوب می‌شود.در ظاهر، سامسونگ تغییرات حداقلی را در پرچمدار جدید خود اعمال کرده، اما با استفاده از گلکسی S25 اولترا متوجه خواهید شد که این دستگاه فراتر از یک بروزرسانی ساده است.

تغییراتی مانند طراحی جدید با لبه‌های تخت و گوشه‌های خمیده، بهبود پردازش تصویر که کیفیت دوربین‌ها را بدون تغییر در سخت‌افزار (به‌جز دوربین فوق‌عریض) ارتقا داده، و همچنین بهینه‌سازی مصرف انرژی که باعث افزایش عمر باتری شده است، همگی به تجربه‌ای متفاوت منتهی شده‌اند. این در حالی است که ظرفیت باتری نسبت به گلکسی S20 اولترا که در سال ۲۰۲۰ عرضه شد، بدون تغییر باقی مانده است.

اما پرسش اساسی این است که آیا این تغییرات ارزش ارتقا را دارند؟ در این بررسی به همین موضوع خواهیم پرداخت.

طراحی و کیفیت ساخت

امروزه طراحی گوشی‌های هوشمند بخش مهمی از هویت برندهای تولیدکننده محسوب می‌شود. از همین رو، تغییرات اساسی در طراحی کمتر دیده می‌شود و در عوض، شاهد اصلاحاتی برای بهبود ارگونومی و زیبایی هستیم. سامسونگ نیز در گلکسی S25 اولترا چنین رویکردی را در پیش گرفته است.

در مدل پیشین، گلکسی S24 اولترا دارای لبه‌های تخت در بالا و پایین و کناره‌های خمیده بود که منجر به ایجاد گوشه‌هایی نسبتاً تیز می‌شد. این موضوع در استفاده طولانی‌مدت، تا حدی از راحتی دستگاه می‌کاست. اما در گلکسی S25 اولترا این مشکل برطرف شده است؛ چرا که اکنون تمامی لبه‌های دستگاه تخت شده و گوشه‌ها نیز انحنای بیشتری پیدا کرده‌اند.

برخی از طرفداران سری گلکسی نوت ممکن است این تغییر را نپسندند، زیرا تا حدی از طراحی سنتی این سری فاصله گرفته است. با این حال، سامسونگ توانسته است ضمن حفظ هویت کلی طراحی، آن را بهینه‌سازی کند. این گوشی همچنان فرم جعبه‌ای دارد، اما با گوشه‌هایی که اندکی گردتر شده‌اند، تجربه در دست گرفتن آن بهبود یافته است. با این وجود، همچنان نمی‌توان این دستگاه را راحت‌ترین گوشی برای استفاده دانست.

یکی از تغییرات محسوس، کاهش وزن دستگاه است. سامسونگ وزن گلکسی S25 اولترا را به ۲۱۸ گرم کاهش داده که در مقایسه با گلکسی S24 اولترا، حدود ۱۵ گرم (معادل ۶ درصد) سبک‌تر شده است. این کاهش وزن، با توجه به افزایش ابعاد نمایشگر، قابل‌توجه است و هنگام استفاده از دستگاه، تأثیر محسوسی در راحتی دارد.

از دیگر تغییرات، افزایش اندازه نمایشگر است. با وجود ابعاد فیزیکی کوچکتر نسبت به گلکسی S24 اولترا، سامسونگ با کاهش حاشیه‌های نمایشگر موفق شده است اندازه آن را به ۶.۸۵ اینچ برساند که از نظر تبلیغاتی، به ۶.۹ اینچ گرد شده است.

جزئیات طراحی و تغییرات ظاهری

سایر عناصر طراحی همچنان بدون تغییر باقی مانده‌اند. دکمه پاور و کلیدهای تنظیم صدا همچنان در سمت راست بدنه قرار دارند. درگاه USB-C و درگاه سیم‌کارت نیز در بخش پایینی تعبیه شده‌اند، توجه داشته باشید که هنگام استفاده از ابزار خروج سیم‌کارت، آن را درون حفره میکروفون قرار ندهید!

در بخش پشتی، ترکیب چهار دوربین و حسگر فوکوس خودکار لیزری همچنان حفظ شده است. سامسونگ در گلکسی S25 اولترا از حلقه‌های محافظ دوربین گلکسی Z Fold 6 و Flip 6 استفاده کرده است. این تغییر ممکن است برای بسیاری از کاربران اهمیتی نداشته باشد، اما برای خبرنگاران و تولیدکنندگان محتوا که از گوشی خود عکس‌برداری می‌کنند، این حلقه‌ها باعث می‌شوند که دوربین‌ها در تصاویر، کمی خارج از فوکوس به نظر برسند.

مشکل دیگر این حلقه‌های محافظ، افزایش ضخامت آن‌ها است. این موضوع باعث می‌شود که دستگاه هنگام قرارگیری روی سطح صاف، بیشتر تکان بخورد. در نتیجه، برای جلوگیری از این مشکل، استفاده از یک قاب محافظ توصیه می‌شود.

نمایشگر گلکسی S25 اولترا: تحولی در کیفیت تصویر

سامسونگ در گلکسی S25 اولترا از پیشرفته‌ترین نمایشگر خود بهره گرفته و تجربه‌ای بی‌نظیر از کیفیت تصویر را ارائه می‌دهد. هرچند DisplayMate هنوز بررسی تخصصی خود را منتشر نکرده است، اما عملکرد این نمایشگر نشان می‌دهد که سامسونگ استانداردهای جدیدی را در این بخش تعریف کرده است. وان‌پلاس ۱۳ تاکنون عنوان بهترین نمایشگر را از نظر DisplayMate در اختیار داشت، اما گلکسی S25 اولترا با کیفیت خیره‌کننده خود، جایگاه ویژه‌ای در این رقابت دارد.

این نمایشگر از بازتولید رنگ دقیق و روشنایی بالایی برخوردار است. در بررسی‌های انجام‌شده، میزان روشنایی آن در شرایط واقعی حدود ۱۲۵۰ نیت اندازه‌گیری شد، در حالی که سامسونگ حداکثر روشنایی را ۲۶۰۰ نیت اعلام کرده است. البته، این مقدار معمولاً در شرایط آزمایشگاهی به دست می‌آید و در استفاده روزمره کمتر مشاهده می‌شود. بااین‌حال، عملکرد نمایشگر در محیط‌های پرنور، از جمله در نور مستقیم خورشید، بسیار مطلوب ارزیابی شده است.

Gorilla Armor 2، افزایش مقاومت نمایشگر

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نمایشگر، استفاده از فناوری Gorilla Armor 2 است که توسط Corning توسعه یافته و علاوه بر کاهش بازتاب نور، مقاومت نمایشگر را در برابر خراشیدگی و شکستگی افزایش می‌دهد. سامسونگ اعلام کرده است که این فناوری میزان تعمیرات نمایشگر را تا ۶۰ درصد کاهش داده است.

نبود Dolby Vision، نقطه‌ضعف مهم

با تمام پیشرفت‌هایی که سامسونگ در این نمایشگر به کار گرفته، عدم پشتیبانی از Dolby Vision همچنان یکی از نقاط ضعف آن محسوب می‌شود. سامسونگ ترجیح داده از استانداردهای HDR متن‌باز مانند HLG که در توسعه آن نقش داشته است، استفاده کند. بااین‌حال، در حالی که بسیاری از رقبا این فناوری را در محصولات خود ارائه می‌دهند، نبود Dolby Vision در یک گوشی ۱۲۹۹ دلاری ممکن است برای برخی کاربران یک نقطه‌ضعف قابل‌توجه باشد.

بررسی عملکرد گلکسی S25 اولترا

در سال‌های اخیر، سامسونگ با همکاری کوالکام، نسخه‌ای اختصاصی از جدیدترین تراشه این شرکت را برای سری گلکسی توسعه داده است. این نسخه معمولاً با افزایش فرکانس همراه بوده و امسال نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این حال، تراشه‌ای که در گلکسی S25 اولترا به‌کار رفته، علاوه بر اورکلاک شدن، به‌طور کامل برای این سری سفارشی‌سازی شده است.

سامسونگ در نشست مطبوعاتی خود اعلام کرد که این تغییرات باعث شده Snapdragon 8 Elite for Galaxy در مقایسه با نسخه استاندارد این تراشه، که در دستگاه‌هایی مانند OnePlus 13 به‌کار رفته، بازدهی بیشتری داشته باشد.

ادعاهای مربوط به بهینه‌سازی مصرف انرژی در تراشه‌های جدید همواره مطرح می‌شود، اما در عمل همیشه تأیید نمی‌شوند. با این حال، تجربه استفاده یک‌ماهه از OnePlus 13 با Snapdragon 8 Elite و سپس بررسی گلکسی S25 اولترا نشان داد که این تراشه واقعاً بازدهی بالاتری دارد.

افزایش فرکانس و بهینه‌سازی حرارتی

Snapdragon 8 Elite دارای هسته‌های اصلی با فرکانس 4.32 گیگاهرتز است، اما نسخه اختصاصی گلکسی به 4.47 گیگاهرتز اورکلاک شده که برای یک گوشی هوشمند، فرکانسی چشمگیر محسوب می‌شود. با این وجود، سامسونگ موفق شده است مصرف انرژی را در سطحی مشابه OnePlus 13 حفظ کند، آن هم در شرایطی که ظرفیت باتری این گوشی کمتر است.

از سوی دیگر، این تراشه مانند برخی از مدل‌های دیگر – به‌ویژه Realme GT 7 Pro – داغ نمی‌شود. بررسی‌های حرارتی نشان می‌دهد که گلکسی S25 اولترا، در مقایسه با سایر دستگاه‌های مجهز به Snapdragon 8 Elite و حتی نسل قبلی خود، دمای پایین‌تری دارد. بدون شک، محفظه بخار بزرگ این گوشی در این زمینه مؤثر بوده است.

عملکرد پردازشی و توان سخت‌افزاری

گلکسی S25 اولترا با وجود برخورداری از 12 گیگابایت رم، هیچ مشکلی از نظر عملکردی ندارد. حتی با فعال بودن قابلیت‌های هوش مصنوعی گلکسی، این میزان حافظه کافی به نظر می‌رسد و تأثیری بر تجربه کاربری نمی‌گذارد.

نتایج بنچمارک‌ها

در بررسی‌های انجام‌شده، هر دستگاه از سه آزمون استاندارد عبور می‌کند:

  • Geekbench 6: این آزمون، عملکرد خام پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) را می‌سنجد.
  • 3D Mark Wildlife Extreme Stress Test: این تست، دستگاه را در شدیدترین شرایط پردازشی قرار داده و میزان پایداری عملکرد را ارزیابی می‌کند.
  • تست خروجی ویدیو: در این آزمون، زمان لازم برای خروجی گرفتن از یک ویدیوی 60 ثانیه‌ای با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه اندازه‌گیری می‌شود.

در آزمون Geekbench 6، گلکسی S25 اولترا نسبت به نسل قبلی خود، 43 درصد امتیاز بالاتر در بخش پردازش تک‌هسته‌ای، 48 درصد عملکرد بهتر در پردازش چند‌هسته‌ای، و 61 درصد بهبود در پردازش گرافیکی ثبت کرده است. این نتایج، گلکسی S25 اولترا را به قدرتمندترین گوشی مجهز به Snapdragon 8 Elite تبدیل کرده است. با این حال، دستگاه‌هایی که از تراشه Dimensity 9400 استفاده می‌کنند، مانند Vivo X200 Pro و OPPO Find X8 Pro، در آزمون پردازش گرافیکی عملکرد بهتری داشته‌اند. این نتایج نشان می‌دهد که ادعای کوالکام مبنی بر بهبود 40 درصدی عملکرد این تراشه، تا حد زیادی دقیق بوده است.

برای مقایسه، عملکرد این گوشی در کنار آیفون 16 پرو، مجهز به تراشه A18 Pro، نیز بررسی شد. Snapdragon 8 Elite for Galaxy در پردازش‌های تک‌هسته‌ای و چند‌هسته‌ای برتری داشت، اما در بخش پردازش گرافیکی، آیفون با امتیاز 32,846 عملکرد به‌مراتب بالاتری را ثبت کرد.

تست پایداری عملکرد و بررسی حرارت

در آزمون 3D Mark Wildlife Extreme Stress Test، گوشی تحت یک حلقه پردازشی 20 مرحله‌ای قرار گرفت. نتایج نشان داد که گلکسی S25 اولترا امتیاز پایداری 47.7 درصدی دارد. با این حال، امتیاز بهترین حلقه آن 13 درصد بالاتر از OnePlus 13 بود که از همان تراشه استفاده می‌کند. در مجموع، این گوشی امتیاز 6,744 را در بهترین حلقه و 3,215 را در ضعیف‌ترین حلقه به ثبت رساند که نشان‌دهنده قدرت پردازشی بالای آن است.

بررسی عملکرد در پردازش ویدیویی

در آزمون خروجی ویدیو، گلکسی S25 اولترا توانست یک ویدیوی 60 ثانیه‌ای را با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه در مدت 5.56 ثانیه پردازش کند. این سریع‌ترین زمان برای یک گوشی غیر گیمینگ محسوب می‌شود. هرچند گوشی‌هایی مانند RedMagic 9 Pro و آیفون 16 پرو عملکردی اندکی سریع‌تر داشتند، اما اختلاف آن‌ها ناچیز بوده و تفاوت محسوسی در استفاده روزمره ایجاد نمی‌کند.

باتری و شارژ گلکسی S25 اولترا

سامسونگ در پاسخ به پرسش‌ها درباره ظرفیت باتری ثابت سری «اولترا» اعلام کرده که عملکرد باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی این گوشی مطابق با انتظارات شرکت بوده و بهینه‌سازی‌های انجام‌شده، کارایی آن را افزایش داده است. در حالی که این ادعا در ابتدا صرفاً یک استراتژی تبلیغاتی به نظر می‌رسید، بررسی‌ها نشان می‌دهد که گلکسی S25 اولترا از نظر شارژدهی عملکردی کم‌نظیر دارد. پردازنده Snapdragon 8 Elite که بهینه‌تر از مدل‌های مشابه در دستگاه‌های رقیب عمل می‌کند، یکی از عوامل مؤثر در این بهبود محسوب می‌شود.

مقایسه با رقبا

این گوشی در مقایسه با OnePlus 13 که به باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی و نمایشگری کمی کوچک‌تر مجهز شده، عملکردی مشابه را ارائه می‌دهد. در آزمایش‌های انجام‌شده، هر دو دستگاه توانستند ۱۰ ساعت روشن بودن صفحه را در بازه‌ای نزدیک به ۳۰ ساعت ثبت کنند. این میزان شارژدهی، در حالی که ظرفیت باتری گلکسی S25 اولترا حدود ۱۶ درصد کمتر از رقیب خود است، عملکرد بهینه این دستگاه را تأیید می‌کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در استفاده معمول، گلکسی S25 اولترا می‌تواند تا دو روز بدون نیاز به شارژ مجدد دوام بیاورد. این میزان شارژدهی در تنظیمات پیش‌فرض ثبت شده و در صورت استفاده از حالت “Light”، میزان مصرف انرژی بهینه‌تر شده و مدت زمان نگه‌داری شارژ افزایش خواهد یافت.

بهبود سرعت شارژ در گلکسی S25 اولترا

گلکسی S25 اولترا در بخش شارژ نیز نسبت به نسل‌های گذشته پیشرفت قابل‌توجهی داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این دستگاه مدت بیشتری در محدوده ۴۰ تا ۴۵ وات باقی می‌ماند و به همین دلیل، شارژ کامل آن تنها در حدود یک ساعت انجام می‌شود. هرچند که OnePlus 13 در مدت ۳۸ دقیقه به سطح ۱۰۰ درصد می‌رسد، اما فرآیند شارژ واقعی آن تا تکمیل ظرفیت، زمان بیشتری می‌برد.

نتایج بنچمارک‌ها: عملکرد فراتر از انتظار

در آزمایش‌های انجام‌شده، گلکسی S25 اولترا هم در عمر باتری و هم در سرعت شارژ فراتر از پیش‌بینی‌ها ظاهر شد. در تست دوام باتری، یک ویدیوی ۲۴ ساعته یوتیوب روی دستگاه اجرا شد و میزان زمان لازم برای کاهش شارژ از ۱۰۰ درصد به ۱ درصد ثبت گردید. نتایج نشان داد که گلکسی S25 اولترا ۲۲ ساعت و ۳ دقیقه دوام آورد که تنها ۳۲ دقیقه کمتر از OnePlus 13 با باتری بزرگ‌تر بود. این مدت‌زمان البته چند ساعت کمتر از گلکسی S24 اولترا است، که احتمالاً تحت تأثیر تغییرات نرم‌افزاری و به‌روزرسانی‌های سامسونگ قرار گرفته است.

بهینه‌سازی فرآیند شارژ

در تست‌های مربوط به سرعت شارژ، گوشی پس از رسیدن به کمتر از ۵ درصد شارژ، به برق متصل شد و زمان موردنیاز برای رسیدن به ۱۰۰ درصد ثبت شد. با استفاده از شارژر ۶۵ واتی Anker و کابل USB-C که توان خروجی واقعی را نمایش می‌دهد، این فرآیند ۱ ساعت و ۱ دقیقه زمان برد که ۲۴ دقیقه سریع‌تر از گلکسی S24 اولترا است.

نحوه مدیریت توان خروجی در طول شارژ

گلکسی S25 اولترا برای مدت طولانی‌تری در توان ۴۵ وات باقی می‌ماند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این دستگاه تا ۲۳ درصد شارژ در محدوده ۴۰ وات قرار دارد، سپس به ۳۰ وات کاهش می‌یابد و تا ۷۹ درصد در ۳۳ وات ثابت می‌ماند. پس از آن، مانند سایر گوشی‌ها، توان خروجی به‌تدریج کاهش می‌یابد تا از آسیب به باتری جلوگیری شود.

سیستم عامل گلکسی S25 اولترا

سامسونگ، گلکسی S25 اولترا و به‌طور کلی سری گلکسی S25 را با اندروید ۱۵ و رابط کاربری One UI 7 روانه بازار کرده است. این به‌روزرسانی نسبتاً گسترده، موجب تأخیر در عرضه این سری شده است. گلکسی S25 تا نسخه One UI 14 به‌روزرسانی دریافت خواهد کرد که معادل ۷ سال پشتیبانی نرم‌افزاری است؛ مدت‌زمانی که تنها سامسونگ و گوگل ارائه می‌کنند، درحالی‌که سایر شرکت‌های سازنده تلفن همراه معمولاً تا چهار سال به‌روزرسانی نرم‌افزاری عرضه می‌کنند.

از تغییرات قابل‌توجه در One UI 7 می‌توان به اضافه شدن نوار Now و Now Brief اشاره کرد. نوار Now نسخه‌ای اختصاصی از قابلیت جزیره پویا در آیفون است که در نوار وضعیت یا بخش پایینی صفحه اصلی قرار می‌گیرد و اطلاعاتی نظیر تایمر، مسیرهای گوگل مپس، نتایج مسابقات ورزشی و موارد دیگر را نمایش می‌دهد.

این قابلیت، به‌ویژه هنگام استفاده از تایمر، بسیار کاربردی است. در کنار آن، Now Brief نقش یک خلاصه‌ساز روزانه را ایفا می‌کند و اطلاعاتی همچون وضعیت آب‌وهوا، برنامه‌های ثبت‌شده در تقویم، اخبار منتخب از Samsung News و میانبری به ویدیوهای کوتاه یوتیوب را ارائه می‌دهد.

البته سطح اطلاعات ارائه‌شده در این بخش محدود است، مگر آنکه کاربر از اکوسیستم سامسونگ شامل گلکسی واچ و گلکسی رینگ بهره ببرد. در این صورت، اطلاعاتی درباره شاخص‌های سلامت و امتیاز انرژی نیز نمایش داده خواهد شد. با افزایش استفاده از دستگاه، داده‌های بیشتری در این بخش در دسترس قرار می‌گیرد.

جستجوی زبان طبیعی نیز از دیگر قابلیت‌های جدید گلکسی S25 اولترا است. این ویژگی امکان جستجوی مستقیم بر اساس عبارات محاوره‌ای را فراهم می‌کند و دیگر نیازی به تبدیل آنها به فرمت رایج در موتورهای جستجو نیست. این قابلیت در برنامه گالری و به‌ویژه در تنظیمات دستگاه ارائه شده است. به‌عنوان‌مثال، می‌توان نام یک تنظیم خاص را مستقیماً جستجو کرد و مسیر دسترسی به آن را مشاهده نمود. با توجه به تعداد زیاد گزینه‌های تنظیمات در گوشی‌های سامسونگ، این قابلیت کارایی بالایی دارد.

هوش مصنوعی Gemini نیز اکنون بیش از گذشته در سیستم یکپارچه شده است. این هوش مصنوعی در پس‌زمینه با Bixby ادغام شده، به‌گونه‌ای که برخی پردازش‌ها بدون اطلاع کاربر توسط Bixby انجام می‌شود. از این پس، با نگه‌داشتن دکمه پاور، رابط کاربری جدید Gemini نمایش داده می‌شود و کاربران می‌توانند از آن برای انجام فعالیت‌های مختلف مانند دریافت زمان برگزاری مسابقه Pistons و افزودن آن به تقویم استفاده کنند. Gemini قادر است وظایف چندمرحله‌ای را اجرا کند و درحالی‌که هنوز بی‌نقص نیست، عملکرد مطلوبی ارائه می‌دهد.

در حوزه هوش مصنوعی و خدمات گوگل، قابلیت Circle to Search نیز به‌روزرسانی شده و اکنون امکان جستجوی موسیقی و صداهای موجود در ویدیوها را فراهم می‌کند. این ویژگی که از ابتدا یکی از کاربردی‌ترین قابلیت‌های سامسونگ بود، اکنون کارآمدتر شده است.

قلم S Pen همچنان در گلکسی S25 اولترا گنجانده شده، اما قابلیت اتصال بلوتوث که امکان اجرای Air Actions را فراهم می‌کرد، حذف شده است. این قابلیت به کاربران اجازه می‌داد تا از قلم به‌عنوان شاتر از راه دور دوربین یا کنترل‌کننده نمایش اسلایدها و گالری تصاویر استفاده کنند.

سامسونگ اعلام کرده است که کمتر از ۱درصد از کاربران از این ویژگی بهره می‌بردند. هرچند این رقم ممکن است ناچیز به نظر برسد، اما در مقیاس فروش بالای دستگاه‌های سامسونگ عدد قابل‌توجهی محسوب می‌شود. به‌عنوان نمونه، گلکسی S24 اولترا حدود ۱۵.۸ میلیون دستگاه فروش داشته که ۱درصد از آن برابر با ۱۵۸,۰۰۰ کاربر است.

این موضوع احتمال حذف کامل قلم S Pen از بدنه داخلی دستگاه در مدل‌های آینده را تقویت می‌کند و ممکن است سامسونگ، همانند گلکسی Z Fold 6، این قلم را به‌عنوان یک لوازم جانبی مستقل عرضه کند. در این صورت، یا همچنان در جعبه دستگاه قرار خواهد داشت، یا همانند تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌های سامسونگ، جداگانه به فروش خواهد رسید.

عملکرد نرم‌افزاری گلکسی S25 اولترا بسیار روان‌تر از نسل‌های پیشین است. در آزمایش‌های سرعت، این گوشی موفق شد OnePlus 13 را پشت سر بگذارد. سامسونگ در این زمینه شایسته تقدیر است، به‌ویژه برای افزودن قابلیت‌های کاربردی هوش مصنوعی که به بهبود تجربه کاربری منجر شده‌اند.

بررسی دوربین گلکسی S25 اولترا

در نگاه اول، ممکن است تصور شود که سامسونگ در بخش دوربین گلکسی S25 اولترا تغییر چندانی اعمال نکرده است، چرا که تنها ارتقای قابل‌توجه به دوربین فوق عریض محدود می‌شود. با این حال، تغییرات اساسی در پردازش تصویر، به‌ویژه در سطح ISP (پردازشگر سیگنال تصویر)، سبب شده که عملکرد دوربین نسبت به نسل قبل تفاوت محسوسی داشته باشد. علاوه بر این، سامسونگ الگوریتم‌های پردازش پس از ثبت تصویر را نیز بهبود داده که تأثیر آن در عکس‌های ثبت‌شده کاملاً مشهود است. هرچند همچنان میزان شارپ‌سازی تصاویر بیش از حد بوده و در بسیاری از مواقع رنگ‌ها به‌طور اغراق‌آمیزی اشباع شده‌اند.

دوربین فوق عریض این گوشی اکنون از حسگر 50 مگاپیکسلی بهره می‌برد که جایگزین نمونه 12 مگاپیکسلی نسل قبل شده است. با این وجود، سایر حسگرها تغییری نکرده‌اند. این مجموعه شامل حسگر اصلی 200 مگاپیکسلی، حسگر 10 مگاپیکسلی با بزرگنمایی اپتیکال 3 برابری و حسگر 50 مگاپیکسلی با بزرگنمایی اپتیکال 5 برابری است.

یکی از نکات بحث‌برانگیز در این ترکیب، عملکرد نامتوازن حسگر 200 مگاپیکسلی است. این حسگر گاهی تصاویر بسیار باکیفیتی ثبت می‌کند، اما در برخی موارد، نتیجه‌ای کمتر از انتظار ارائه می‌دهد. با توجه به اینکه چند سال از عرضه این حسگر می‌گذرد، انتظار عملکرد پایدارتری می‌رفت.

در بخش بزرگنمایی، عملکرد دوربین‌های گلکسی S25 اولترا قابل‌توجه است. استفاده از بزرگنمایی 3 برابری چندان ضروری به نظر نمی‌رسد، چرا که گزینه 5 برابری در بسیاری از شرایط عملکرد بهتری دارد. تصاویر ثبت‌شده با این میزان بزرگنمایی از جزئیات مطلوبی برخوردارند، اما همچنان اشباع رنگ‌ها بیش از حد است.

در یکی از رویدادهای آزمایشی، سامسونگ گروهی از خبرنگاران را به تماشای مسابقه تیم‌های بسکتبال وریرز و بولز در سالن چیس سنتر دعوت کرد. جایگاه تماشاگران در این رویداد به‌گونه‌ای انتخاب شده بود که امکان ارزیابی قابلیت‌های بزرگنمایی دوربین میسر شود. نتایج به‌دست‌آمده از این آزمایش، عملکرد تحسین‌برانگیز سیستم بزرگنمایی را به‌خوبی نشان داد.

در این بررسی، تصاویر ثبت‌شده در حالت بزرگنمایی 10 برابری، 30 برابری و 100 برابری مورد ارزیابی قرار گرفتند. هرچند قابلیت بزرگنمایی 30 برابری و 100 برابری برای ثبت تصاویری که قابلیت اشتراک‌گذاری داشته باشند، چندان کاربردی نیست، اما برای مشاهده سوژه‌های دوردست عملکرد مناسبی دارد. با این حال، به نظر می‌رسد که اکثر کاربران از بزرگنمایی 5 برابری و 10 برابری استفاده خواهند کرد.

در بخش دوربین فوق عریض، گاهی اوقات ثبت مناطق با نوردهی بالا با چالش‌هایی مواجه می‌شود. برای مثال، در تصاویر ثبت‌شده از قسمت‌هایی از تصویر که روشن‌تر از سایر بخش‌ها بودند، بیش از حد نوردهی شده بودند، حتی با وجود فوکوس دستی روی نمایشگر. با این حال، در شرایطی که سوژه‌های تصویربرداری شامل نمایشگر نبودند، عملکرد دوربین فوق عریض کاملاً مطلوب بود. علاوه بر این، ثبت تصاویر ماکرو نیز نسبت به قبل بهبود یافته و جزئیات بیشتری را ارائه می‌دهد. این موضوع حتی در مقایسه با سایر حسگرهای 50 مگاپیکسلی فوق عریض نیز مشهود است.

مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا با وان‌پلاس 13 و آیفون 16 پرو نشان می‌دهد که تفاوت اصلی در دقت رنگ‌ها است. هر دو گوشی وان‌پلاس و آیفون رنگ‌ها را با دقت بیشتری ثبت می‌کنند، درحالی‌که سامسونگ همچنان رویکردی اغراق‌آمیز در نمایش رنگ‌ها دارد. یکی از نشانه‌های بارز این مسئله، رنگ آسمان در تصاویر ثبت‌شده است که در گلکسی S25 اولترا به‌طور غیرطبیعی آبی‌تر از واقعیت به نظر می‌رسد. در حالی که برخی کاربران این سبک پردازش رنگ را می‌پسندند، اما برای کسانی که دقت رنگ اولویت دارد، این گوشی گزینه ایده‌آلی نخواهد بود.

سامسونگ در بخش فیلم‌برداری نیز پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته و قابلیت ضبط ویدئو در فرمت LOG را اضافه کرده است. این قابلیت برای کاربران حرفه‌ای، به‌ویژه یوتیوبرهایی که ویدئوهای خود را با گوشی ضبط می‌کنند، بسیار ارزشمند خواهد بود. این امکان به آن‌ها اجازه می‌دهد که ویدئوها را با حداقل پردازش رنگ ضبط کرده و در مرحله ویرایش از LUTهای سفارشی استفاده کنند.

با این حال، همچنان خبری از Dolby Vision در این دستگاه نیست، درست مانند نمایشگر آن. گلکسی S25 اولترا یکی از معدود گوشی‌هایی است که قادر به ضبط ویدئوهای 8K است و حتی امکان ضبط 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه در فرمت LOG نیز فراهم شده است. البته، برای اکثر کاربران این قابلیت چندان کاربردی نخواهد بود، چرا که ویدئوهای 8K همچنان به‌اندازه ویدئوهای 4K کارآمد نیستند و فضای ذخیره‌سازی بسیار زیادی را اشغال می‌کنند.

جدول مشخصات

در اینجا میتوانید اطلاعات کامل گوشی گلکسی S25 اولترا ر مشاهده کنید.

ویژگی جزئیات
شبکه GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE / 5G
تاریخ رونمایی  22 ژانویه 2025، 
ابعاد بدنه 162.8 x 77.6 x 8.2 میلی‌متر (6.41 x 3.06 x 0.32 اینچ)
وزن 218 گرم (7.69 اونس)
ساختار بدنه شیشه جلوی (Corning Gorilla Armor 2)، شیشه پشت (Corning Gorilla Armor 2)، فریم تیتانیوم (درجه 5)
سیم‌کارت نانو-SIM + نانو-SIM + eSIM + eSIM (حداکثر 2 سیم‌کارت همزمان) – INT، نانو-SIM + eSIM + eSIM (USA)
مقاومت در برابر آب و گردوغبار IP68 (مقاوم تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه)
نوع نمایشگر Dynamic LTPO AMOLED 2X، 120Hz، HDR10+، 2600 نیت (حداکثر)
اندازه نمایشگر 6.9 اینچ، 116.9 سانتیمتر مربع (~92.5٪ نسبت صفحه به بدنه)
رزولوشن 1440 x 3120 پیکسل، نسبت 19.5:9 (~498 پیکسل در اینچ تراکم)
محافظت نمایشگر Corning Gorilla Armor 2
سیستم‌عامل اندروید 15، تا 7 به‌روزرسانی عمده اندروید، One UI 7
چیپ‌ست Qualcomm SM8750-AB Snapdragon 8 Elite (3 نانومتر)
پردازنده هشت‌هسته‌ای (2×4.47 GHz Oryon V2 Phoenix L + 6×3.53 GHz Oryon V2 Phoenix M)
واحد پردازش گرافیکی Adreno 830
حافظه داخلی 256GB 12GB RAM، 512GB 12GB RAM، 1TB 12GB RAM، 1TB 16GB RAM
دوربین اصلی چهارگانه: 200 مگاپیکسل، 10 مگاپیکسل، 50 مگاپیکسل، 50 مگاپیکسل (زوم اپتیکال 5x)
ویدیو دوربین اصلی 8K@24/30fps، 4K@30/60/120fps، 1080p@30/60/240fps، HDR10+، صدای استریو، gyro-EIS
دوربین سلفی تک‌لنزی: 12 مگاپیکسل، ویدیو: 4K@30/60fps، 1080p@30fps
بلندگو بله، با اسپیکر استریو
جک 3.5 میلی‌متری ندارد
بلوتوث 5.4، A2DP، LE
NFC بله
USB USB Type-C 3.2، DisplayPort 1.2، OTG
حسگرها اثر انگشت (زیر نمایشگر، اولتراسونیک)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطب‌نما، بارومتر
پشتیبانی از Samsung DeX بله، پشتیبانی از تجربه دسکتاپ
باتری Li-Ion 5000 میلی‌آمپر ساعت، 45W سیمی، 65% در 30 دقیقه، 15W بی‌سیم (Qi2.1)
رنگ‌ها Titanium Silver Blue، Titanium Black، Titanium White Silver، Titanium Gray، Titanium Jade Green
مدل‌ها SM-S938B، SM-S938B/DS، SM-S938U، SM-S938U1، SM-S938W، SM-S938N، SM-S9380، SM-S938E، SM-S938E/DS
قیمت $1,299.99 / C$1,918.99 / £1,249.00 / €1,449.00 / ₹129,999
آزمون‌ها AnTuTu: 2207809 (v10)، GeekBench: 9846 (v6)، 3DMark: 6687 (Wild Life Extreme)
عملکرد نمایشگر روشنایی حداکثر 1417 نیت (اندازه‌گیری‌شده)
عملکرد باتری امتیاز استفاده فعال: 15:08 ساعت

آیا خرید گلکسی S25 اولترا منطقی است؟

گلکسی S25 اولترا بهترین گوشی اندرویدی برای بیشتر کاربران محسوب می‌شود، اما بی‌نقص نیست. این دستگاه نه ارزان‌ترین مدل بازار است و نه بهترین دوربین را دارد، اما در مجموع عملکردی متعادل و قابل‌قبول ارائه می‌دهد.

کاربرانی که از مدل‌های گلکسی S22 یا قدیمی‌تر استفاده می‌کنند، به دنبال یک گوشی بزرگ با عمر باتری بالا هستند یا به قلم استایلوس داخلی نیاز دارند، گزینه‌ای ایده‌آل پیش روی خود دارند.

دارندگان مدل‌های گلکسی S23 یا S24 که همچنان از سخت‌افزاری قدرتمند برخوردارند و کاربرانی که گوشی کوچک‌تر را ترجیح می‌دهند، بهتر است گزینه‌های دیگر از جمله گلکسی S25 را مدنظر قرار دهند.

نوشته نقد و بررسی گلکسی S25 اولترا: طراحی آشنا، تغییرات معنادار اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow