کشف دارویی جدید برای کاهش خطر متاستاز در سرطان پستان

محققان موفق به کشف یک داروی قلبی جدید شده‌اند که می‌تواند خطر متاستاز را در سرطان پستان کاهش دهد. به گزارش تک‌ناک، یکی از خطرناک‌ترین ویژگی‌های سرطان، توانایی آن در پخش شدن به سایر ارگان‌ها است که به آن متاستاز می‌گویند. حالا محققان با این داروی جدید و جلوگیری از متاستاز، احتمال دارد تغییرات اساسی […] نوشته کشف دارویی جدید برای کاهش خطر متاستاز در سرطان پستان اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۲۳ بهمن , ۱۴۰۳ - 15:00
 0  2
کشف دارویی جدید برای کاهش خطر متاستاز در سرطان پستان

محققان موفق به کشف یک داروی قلبی جدید شده‌اند که می‌تواند خطر متاستاز را در سرطان پستان کاهش دهد.

به گزارش تک‌ناک، یکی از خطرناک‌ترین ویژگی‌های سرطان، توانایی آن در پخش شدن به سایر ارگان‌ها است که به آن متاستاز می‌گویند. حالا محققان با این داروی جدید و جلوگیری از متاستاز، احتمال دارد تغییرات اساسی در درمان سرطان پستان ایجاد کنند.

رادیوتراپی، شیمی‌درمانی و چالش‌های متاستاز

رادیوتراپی و شیمی‌درمانی از روش‌های مؤثر در مبارزه با سرطان هستند، اما تومورها می‌توانند سلول‌هایی را به جریان خون بریزند که ممکن است باعث ایجاد تومورهای جدید در نقاط دیگر بدن شوند. این پدیده شانس بقای بیمار را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

مقابله با سلول‌های توموری در حال گردش (CTCs)

یافتن روش‌هایی برای مقابله با سلول‌های توموری در حال گردش (CTCs) می‌تواند از شروع تومورهای جدید جلوگیری کند و وضعیت بیماران را بهبود بخشد.

محققان دانشگاه ETH زوریخ در سال ۲۰۱۹، بیش از ۲۴۰۰ ماده مختلف را در آزمایشگاه روی CTCs آزمایش کردند. یکی از بهترین این ترکیبات، دیگوکسین بود، که از گیاه انگور وحشی به دست می‌آید.

کشف دارویی که خطر متاستاز سرطان پستان را کاهش می‌دهد

آزمایش دیگوکسین در بیماران مبتلا به سرطان پستان

تیم تحقیقاتی اکنون داروی دیگوکسین را در بیماران انسانی مبتلا به سرطان پستان آزمایش کرده است. در یک مطالعه بالینی کوچک، ۹ بیمار به مدت یک هفته دوزهای کمی از دیگوکسین دریافت کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که تعداد سلول‌های توموری در حال گردش به طور متوسط ۲.۲ سلول کاهش یافت. هرچند این کاهش ممکن است زیاد به نظر نرسد، اما جمعیت تومورها در ابتدا به نسبت کوچک هستند و اندازه تومورها تأثیر مستقیمی بر توانایی آنها در ایجاد تومورهای جدید دارد.

نیکولا آچتو، محقق اصلی این مطالعه گفت: «متاستاز سرطان پستان به خوشه‌های توموری CTC بستگی دارد. هرچه این خوشه‌ها بزرگ‌تر باشند، احتمال موفقیت آنها در ایجاد تومورهای جدید بیشتر است.»

مکانیسم اثر دیگوکسین بر سرطان پستان

به نظر می‌رسد که دیگوکسین با مسدود کردن پمپ‌های یونی در غشای سلولی تومور عمل می‌کند. این عمل باعث جذب بیش از حد کلسیم توسط سلول‌ها می‌شود و در نتیجه تجزیه خوشه‌های تومور و جلوگیری از گسترش بیماری را به دنبال دارد.

ترکیب دیگوکسین با دیگر روش‌های درمانی سرطان پستان

این تکنیک به تنهایی نمی‌تواند برای مبارزه با سرطان کافی باشد، اما ممکن است در ترکیب با رادیوتراپی یا شیمی‌درمانی مؤثر باشد، که هدف آنها درمان تومور اولیه است. در این ترکیب، دیگوکسین نقش جلوگیری از گسترش بیماری را ایفا می‌کند.

ایمنی دیگوکسین و پتانسیل بالینی آن

اگرچه این مطالعه کوچک است، اما گام امیدوارکننده‌ای در درمان سرطان به حساب می‌آید. یکی از مزایای دیگوکسین استفاده از آن برای درمان بیماری‌های قلبی مانند: نارسایی قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی می‌باشد، بنابراین قابلیت‌های ایمنی آن به خوبی شناخته شده است. همچنین مطالعات قبلی نشان داده‌اند که دیگوکسین می‌تواند به کاهش وزن و التهاب نیز کمک کند.

آینده دیگوکسین در درمان سرطان

محققان در آینده قصد دارند نسخه‌های جدید و بهبودیافته‌ای از مولکول دیگوکسین توسعه دهند که ممکن است حتی مؤثرتر باشند. همچنین این تحقیق امکان دارد به گسترش استفاده از دیگوکسین در درمان انواع دیگر سرطان‌های مستعد متاستاز کمک کند.

این تحقیق در مجله Nature Medicine منتشر شده و توجه محققان را به خود جلب کرده است.

نوشته کشف دارویی جدید برای کاهش خطر متاستاز در سرطان پستان اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow