۶/۱۴ درصد از مردم ایران اصلاً از اینترنت استفاده نمی‌کنند

بر اساس جدیدترین پژوهش صورت گرفته توسط مرکز افکار سنجی ملت ۶/۱۴ درصد از مردم اصلاً از اینترنت استفاده نمی‌کنند. به گزارش تکناک به نقل از سیتنا، مرکز افکارسنجی ملت مرکز پژوهش های مجلس در گزارش «سنجش دیدگاه مردم درباره خدمات الکترونیکی و اینترنتی دولت» آورده که مرکز افکار سنجی ملت نظرسنجی حاضر را در […] نوشته ۶/۱۴ درصد از مردم ایران اصلاً از اینترنت استفاده نمی‌کنند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۳۰ بهمن , ۱۴۰۳ - 15:00
 0  3
۶/۱۴ درصد از مردم ایران اصلاً از اینترنت استفاده نمی‌کنند

بر اساس جدیدترین پژوهش صورت گرفته توسط مرکز افکار سنجی ملت ۶/۱۴ درصد از مردم اصلاً از اینترنت استفاده نمی‌کنند.

به گزارش تکناک به نقل از سیتنا، مرکز افکارسنجی ملت مرکز پژوهش های مجلس در گزارش «سنجش دیدگاه مردم درباره خدمات الکترونیکی و اینترنتی دولت» آورده که مرکز افکار سنجی ملت نظرسنجی حاضر را در آذرماه سال ۱۴۰۳ انجام داده است.

جامعه آماری این پروژه همه افراد ۱۸ سال و بیشتر در کل کشور بوده‌اند. در این پیمایش تعداد ۱۱۰۰ پرسشنامه به‌روش تلفنی از این جامعه آماری گردآوری شده است. هدف از اجرای این پیمایش، سنجش دیدگاه و استفاده مردم از خدمات الکترونیکی و اینترنتی دولت بوده است.

در بخشی از این نظرسنجی به استفاده از خدمات غیرحضوری و اینترنتی دولتی پرداخته شده و بیان شده که ۱/۴۲ درصد از مردم معمولاً کارهای اداری خود را با «مراجعه حضوری به اداره‌ها» ، ۱/۳۰ درصد به‌روش «اینترنتی» و ۱/۱۷ درصد با «مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی» انجام می‌دهند. گفتنی است ۲/۱۰ درصد از مردم از دیگران می‌خواهند تا چنین اموری را برایشان انجام دهند.

همچنبن در این نظرسنجی آمده که ۴۸ درصد از مردم اذعان کرده‌اند مهارت لازم جهت انجام کارهای اداری به‌صورت اینترنتی را به‌میزان «زیاد یا خیلی زیاد» داشته و ۹/۳۸ درصد به‌میزان «کمی» دارند. همچنین، ۸/۱۱ درصد «اصلاً» توانایی مورد نیاز جهت انجام این امور به‌صورت اینترنتی را ندارند.

در بخش دیگری از این نظرسنجی ذکر شده که از نظر ۳/۱۱ درصد از مردم انجام کارهای اداری به‌صورت اینترنتی اصلاً پیچیده نیست. از طرفی، ۸/۴۴ درصد پیچیدگی آن را «کم» و ۶/۴۰ درصد «زیاد یا خیلی زیاد» عنوان کرده‌اند.  از نظر ۸/۶۳ درصد از مردم اطلاع‌رسانی دولت درباره خدمات اینترنتی که ارائه می‌دهد «کم یا خیلی کم» است.

میزان استفاده مردم از اپلیکیشن های موبایلی

سنجش میزان استفاده مردم از خدمات الکترونیکی دولت هم در نظرسنجی مرکز افکار سنجی ملت مورد پرسش واقع شده است. در این بخش ذکر شده که۵/۲۷ درصد از مردم جهت انجام پرداخت های مربوط به خودرو با استفاده از اپلیکیشن‌ها‌ی موبایلی، ۵/۱۸ درصد با مراجعه به دفاتر خدمات دولتی و ۱۳ درصد با استفاده از سایت‌های اینترنتی این خدمات را انجام می‌دهند. از طرفی، ۳۴ درصد از مردم اذعان کرده‌اند این پرداخت‌ها را خودشان انجام نمی‌دهند یا از این قبیل پرداخت‌ها ندارند.

سنجش مصرف اینترنت بخش دیگر نظرسنجی مرکز پژوهش ها است. در این بخش بیان شده که میانگین مصرف اینترنت پاسخگویان در یک شبانه‌روز به این شرح است؛  ۷/۳۵ درصد بیش از سه ساعت، ۲/۳۲ درصد یک تا سه ساعت و ۴/۱۷ درصد کمتر از یک ساعت در شبانه‌روز از اینترنت استفاده می‌کنند.

گفتنی است ۶/۱۴ درصد از مردم اصلاً از اینترنت استفاده نمی‌کنند. اغلب کاربران اینترنت بیان کرده‌اند که برای استفاده از اینترنت بیشتر از تلفن همراه خود استفاده می‌کنند (۲/۹۴ درصد) و تنها ۶/۴ درصد از لپ‌تاپ و کامپیوتر استفاده می‌کنند.

در این نظرسنجی تصریح شده که یک‌سوم از کاربران اینترنت (۵/۳۴ درصد) اصلاً از سرعت اینترنت خود راضی نیستند. همچنین، ۲/۴۳ درصد به‌میزان کمی و ۲/۲۲ درصد تا حد زیاد یا خیلی زیادی از سرعت اینترنت رضایت دارند. ۱/۵۵ درصد از کاربران اینترنت بیان کرده‌اند که اینترنت در محل سکونت‌شان همیشه در دسترس است و ۳/۴۱ درصد می‌گویند فقط در برخی مواقع در دسترس است.

همچنین در این نظرسنجی بیان شده که حدود نیمی از کاربران اینترنت (۴/۴۹ درصد) از فیلترشکن رایگان و ۳/۳۰ درصد از فیلترشکن پولی استفاده می‌کنند. گفتنی است ۹/۱۸ درصد اصلاً از فیلترشکن استفاده نمی‌کنند.

آخرین یافته این نظرسنجی از این قرار است که با وجود اینکه ۷/۳۱ درصد از کاربران اینترنت بر این باورند که دولت آقای پزشکیان تا حد «زیاد یا خیلی زیادی» توان رفع محدودیت شبکه‌های اجتماعی را دارد، ۷/۲۶ درصد به آن احتمال کمی داده و ۸/۲۴ درصد رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی در دولت ایشان را منتفی می‌دانند.

نوشته ۶/۱۴ درصد از مردم ایران اصلاً از اینترنت استفاده نمی‌کنند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow